17.09.2023.

10:05

Foto: TikTik/drrajarora

Magazin

Žene su poludele za ovim trikom! Trljaju lice lubenicom, da uspore starenje, a evo šta doktorka kaže o tome (VIDEO)

 

Kada se radi o nezi i lepoti, pojedine žene su spremne da probaju svašta, kako bi imale lep i ujednačen ten. 

S obzirom na to da nam iz prirode dolaze mnoge namirnice čijom konzumacijom može da se postigne upravo to, pa i poboljša opšte zdravlje, mnogi se pitaju da li njihova direktna primena na kožu, može da ima još bolji uticaj. 

Jedna žena je na svom TikTok nalogu govorila o prednostima trljanja lubenice na lice, čime je pokrenula opštu polemiku na Internetu. 

Kako ističe, potrebno je da zapravo unutrašnjim, belim delom kore, lagano prelazite po licu, što će imati efekat tonera. 

- Lubenica je bogata vitaminom C i likopenom, što pomaže u borbi protiv oksidativnog stresa i sprečava slobodne radikale da oštećuju kožu. Takođe sadrži vitamin A, koji reguliše kolagen i ispucalu kožu - navodi ova žena i ističe da kora lubenice može biti koristna i ukoliko imate hiperpigmentaciju, ali i natečene oči. 

Doktorka Raj Arora se oglasila povodom ovog snimka, ističući da generalno jeste tačno da lubenica sadrži pomenute vitamine i da je zdrava, ali takođe naglašava da bi trebalo da se drži u kuhinji, a ne na licu, pošto postoje velike šanse za nastanak iritacije i alergijske reakcije

Šta vi mislite o ovome, da li biste stavljali lubenicu na lice?