24.09.2023.

20:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Efikasni saveti za jesenju negu kose! Prvo skratite, pa hranite

Svako godišnje doba zahteva drugačiji tretman kose, podsećaju svetski frizeri. Tokom leta trebalo je voditi računa o zaštiti vlasi od sunčevih zraka, a s jeseni se treba čuvati hladnoće, vetra, kiše i magle. Uz samo nekoliko saveta priuštite potrebnu negu kosi tokom jesenjih dana, piše Stylist.co.uk.

Informer

Nova sezona znači da je vreme za obnovu boje

Ofarbajte se u topliju nijansu

Prirodna boja kose leti je svetlija pod uticajem sunčeve svetlosti, a kad zahladni, dobija tamniju nijansu. I frizeri preporučuju da se ofarbate u nijansu meda jer će tako izgledati svežije.

Koristite preparate

Umesto hidratantnih preparata protiv isušivanja kose koje ste dosad koristili, u jesenjoj kolekciji za negu treba da imate kreme za ishranu kose, za podsticanje rasta i za volumen.

Informer

Na kosu nanesite zagrejano ulje

Nahranite kosu

Ukoliko do sada niste koristile, onda je pravo vreme da upotrebite neka od ulja za kosu poput arganovog ili maslinovog. Na kosu se nanose zagrejana, jer ih dlaka bolje upija i samim tim imaju bolje delovanje. U ovim uljima se nalaze i supstance koje deluje direktno na koren i podstiču rast kose.

Skratite krajeve

Skraćivanje krajeva ne mora da bude radikalno, ali veoma je važno da napomenete frizeru da vam sa krajeva ukloni sve one "rascvetale" delove. Posle šišanja kosa će vam delovati gušće, urednije i mekše.

Tagovi: