25.09.2023.

20:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Kako razgaziti cipele? 6 proverenih načina

Razgaziti cipele može da biti korisno kako biste ih učinili udobnijim ili kako biste im dali određeni izgled. Evo nekoliko načina kako to možete da postignete.

Nosite ih redovno

Najlakši način da raširite cipele jeste da ih jednostavno nosite. Što više hodate u njima, to će se brže oblikovati prema vašim stopalima.

Informer

Što ih duže nostite, to će biti udobnije

Dodatni ulošci

Svojim cipelama možete dodati mekane uloške kako biste ih učinili udobnijima i pomogli im da bolje oblikuju prema vašim stopalima.

Masaža i savijanje

Mekše kožne ili platnene cipele možete blago da masirate rukama ili savijate da biste ih omekšali i oblikovali prema vašim stopalima. Budite pažljivi da ne oštetite materijal.

Topla voda i sušenje

Za tvrđe materijale poput kože ili sintetike, cipele možete da potopite u toplu vodu ili koristite vlažnu krpu da ih omekšate. Nakon toga, nosite ih dok se prirodno suše i ujedno preoblikuju.

Nosite debele čarape

Ponekad nošenje debelih čarapa u nerazgaženim cipelama može da pomogne. 

Informer

Pre patika potražite pomoć lokalnog obućara

Profesionalne usluge

Ako imate cipele koje su veoma neudobne i hitno morate da ih razgazite, obratite se obućaru. Oni često imaju posebne alate i tehnike za oblikovanje cipela, a postoje i prodavnice koje nude usluge širenja cipela.