27.09.2023.

23:20

Foto: Freepik.com

Magazin

Ljubiteljke štikli više uživaju u krevetu! Evo i ostalih zanimljivosti o visokim potpeticama

I žene i muškarci obožavaju štikle. Žene, zato što s njima najbrže mogu da promene svoju figuru i osećanja, a da ne idu pod nož, a muškarci, jer uživaju gledajući ih.

Ne samo da dobijaju nekoliko centimetara u visini, pa vizuelno stas izgleda viši već se žene osećaju sigurnije i moćnije dok hodaju na štiklama. Megan Kliri, stručnjak za obuću, tvrdi da štikle nose takozvane alfa žene koje su često dominantne u mnogim segmentima života. One su najčešće odlične šefice, glumice, zabavljačice, ili urednice modnih časopisa. O ovoj temi više ne pričaju samo dizajneri obuće i psiholozi. Nedavno su o štiklama dali svoje mišljenje i urolozi tvrdeći da takva obuća potpomaže seksualno zdravlje.

Veći užitak

Dr Marija Čeruto, urolog s univerziteta u Veroni, i sama je ljubitelj štikli, a proučavanjem 66 žena mlađih od 50 godina otkrila je neke prednosti kod njih.

Informer

Štikle jačaju mišiće karlice

- Nošenje štikli jača mišiće zadnjice i karličnog dela, što u seksu pruža užitak i ženi i muškarcu. To znači da žene koje nose štikle uopšte ne moraju da rade Kegelove vežbe za jačanje ovih mišićnih zona, koje su zaslužne za seksualno zadovoljstvo - smatra dr Čeruto dodajući da štikle u krevetu mogu da rasplamsaju svačiji seksualni život.

One koje imaju samo cipele s potpeticama, bez obzira na visinu, stručnjaci opisuju kao samouverene žene, svesne seksualnosti, ženstvenosti i moći. 

Lekari ipak upozoravaju da previsoke štikle mogu da prouzrokuju probleme s leđima, kolenima i stopalima, pa se stoga preporučuje da preko dana nosite štikle visoke samo nekoliko centimetara, a da vrtoglave visoke cipele ostavite za večernje izlaske ili za seksi druženje u krevetu. One su fetiš mnogim muškarcima.

Detalji i karakter

Štikle ukrašene cirkonima i sjajnim detaljima vole žene razigranog duha, koje vole dobru zabavu i provod. 

Salonke odgovaraju umerenim damama koje ne vole eksperimente i neizvesnost. Idealno za poslovne žene.

Cipele s potpeticom i otvorenim prstima nosi žena koja želi da impresionira i bude drugačija. To joj najčešće i polazi za rukom, pa privlači pažnju gde god da se pojavi. Ona voli ženstven stil i često je neizlečivi perfekcionista.