19.10.2023.

21:20

Foto: Shutterstock

Magazin

3 načina da prepoznate kvalitetno veštačko krzno! I lažno je lepo

Prsluci, jakne, bundice od lažnog krzna nose se i ove sezone. Da biste se u njima osećali kraljevski, kao što je to slučaj sa svakom ženom koja nosi pravo krzno, osim, naravno, modela koji vam odgovaraju po stilu, vrlo je važno da odaberete visokokvalitetno lažno krzno.

Ovaj materijal može da bude savršeno obrađen tako da samo najbolji poznavaoci mode mogu da primete da nije reč o pravom. Nekima je za to dovoljan samo pogled i dodir, a neki se oslanjaju i na čulo mirisa.

U nastavku pročitajte naša tri jednostavna saveta koja treba da imate na umu kada birate komad veštačkog krzna.

Osećaj za mekoću

Prva stvar koju morate da uradite jeste da opipate krzno i da tako proverite koliko je mekano pod rukom. Što je mekše, to je bolje, s obzirom na to da će krzno lošeg kvaliteta često biti grubo i neprijatno na koži.

Informer

Gotovo kao pravo

Proverite elastičnost

Još jedan vrlo važan faktor je elastičnost - što znači brzina kojom se tkanina, odnosno vlasi vraćaju u početni položaj pošto dotaknete ili pređete dlanom preko površine. Dobro veštačko krzno brzo će se vratiti u originalan oblik i formu.

Čitajte etiketu

Akril je materijal koji se koristi u proizvodnji veštačkog krzna, ali dolazi u nekoliko različitih oblika i naravno da nisu svi proizvedeni na isti način. Potražite komade koji su napravljeni od akriličnih vlakna čiji je naziv kanecaron ili tišavel. Oni imaju najprijatniju teksturu i trajaće duže.

Više se nosi

Bunde su i danas za neke dame statusni simbol, ali zbog njihove cene, veštačko krzno se mnogo više nosi. Zato je tehnika proizvodnje dovedena do savršenstva, pa se danas i u krznenom prsluku, mantilu ili fejk bundi za nekoliko hiljada dinara možete osećati kao kraljica.