Autor: Informer.rs

28.10.2023.

13:40

Foto: wikipedia

Magazin

Muškarci su ludeli za njom, a bila je simbol lepote! Žena u koju su se svi zaljubljivali danas izgleda kao avion (FOTO)

Filmska ikona, nemačka glumica poljskog porekla Nastasja Kinski, obeležila je mnogima jedan period života. Sedamdesetih i osamdesetih godina je harala filmskom scenom, a iza sebe ima više od šezdeset filmova.

Poznata po prirodnoj lepoti, ona je prvu značajniju ulogu imala 1976. u filmu Vima Vendersa "Pogrešan pokret", Kasnije je igrala u još nekoliko Vendersovih filmova.

Sa 16 godina započela je vezu sa 28 godina starijim rediteljem Romanom Polanskim. Na nagovor Polanskog odlazi u SAD da studira glumu u Aktors studiju Lija Strasberga. Proslavila se ulogom devojke Tese Darbifild u istorijskoj drami Romana Polanskog "Tesa" iz 1979.

Zatim je naga, omotana zmijom, pozirala fotografu Ričardu Avedonu, što joj je donelo status seks-simbola.

Informer

Danas se veoma retko pojavljuje u javnosti. Ima 62 godine i povremeno je možemo videti na nekom važnom dešavanju. Nedavno pojavila u Italiji na događaju pod nazivom "Women Lands Excellence Awards International", na 18. Filmskom festivalu u Rimu.

Glumica, koja u sedmoj deceniji nije izmenila lični opis, kao što su to učinile mnoge njene koleginice, i dalje pleni onom istom harizmom i lepotom koje su je krasile u mladosti.