01.11.2023.

08:11

Foto: pexels.com

Magazin

Zavodnički pogled kao kod Kleopatre! Savršeni "cat eye" u par poteza

Olovka za oči ili ajlajner osnovno su sredstvo za isticanje očiju i kreiranje dramatičnog look-a kakav vole zvezde poput Lejdi Gage ili Adel na nastupima, ali i "obične smrtnice" u večernjim izlascima, posebnim prilikama, ali i kada želimo da se osećamo doterano uz minimalan trud.

Informer

Iako zvuči jednostavno, "cat eye" nije "mačji kašalj" i sama kraljica make up lookova kreiranih tušem za oči, Adel, priznala je da ne bi mogla da nanese ajlajner kada bi joj život zavisio od toga.

Ipak, ne treba se predati pre nego što same probamo, a besprekoran "cat eye" moguće je postići u par koraka.

Informer

Za početak nam je potreban alat, a u ovom slučaju to su olovka ili ajlajner koji mogu biti crni, ali i u boji. Jedina preporuka je ako nemamo puno iskustva s make up-om, da ne počinjemo s vodootpornim, pošto možemo da očekujemo učenje po principu pokušaj-greška, a vodootporan make up nije lako skinuti. Osim same olovke ili tuša, pri ruci bismo trebale da imamo micelarnu vodu i štapić za uši kojim ćemo moći popraviti eventualne greške.

Česta greška pri povlačenju poteza ajlajnerom ili olovkom jeste podizanje obrve prstima i zatezanje kože. Umesto toga, gledajući pravo u ogledalo, kratkim pokretima iscrtamo rub kapka te liniju produžimo prema kraju obrve, ali ne sasvim čime se postiže seksi "cat eye" efekat.

Kako odrediti gde bi linija trebala da se završi?

Nakon uvijanja trepavica, postavimo tačku iza poslednje trepavice to će biti "rep". Kako bi zaista istakle oči, potez olovkom nije dovoljan, već je treba koristiti i za popunjavanje prostora između trepavica.

Informer

Nakon što smo uspešno rešile jedno oko, pravi je poduhvat postići simetriju. Sledeći iste korake kojima smo našminkale jedno oko, iscrtamo drugo, a micelarna voda i štapići su nam i tada pravi saveznici ukoliko pogrešimo. Ako smo zadovoljne rezultatom, a želimo da istaknemo kontrast i prekrijemo eventualne tragove brisanja, koristimo korektor uz sam rub ajlajnera. I za kraj nanosimo maskaru!