08.11.2023.

13:20

Foto: Freepik.com

Magazin

Jača dlaku, smanjuje opadanje i vraća fenomenalan sjaj! Evo kako da napravite prirodni šampon, koji će oporaviti vašu kosu

Pojedini ljudi imaju problem sa opadanjem kose i lošim kvalitetom dlake, ne znajući da ovaj problem mogu da ublaže ili u potpunosti reše, zahvaljujući prirodnim namirnicama, kao i unošenjem određenih vitamina.

- Žene za razliku od muškaraca, nikada ne ćelave, ali njihova kosa može veoma da se istanji. Šta se dešava ako su tvoje folikule dlake genetski isprogramirane da postanu manje i manje tokom vremena, dok na kraju ne nestanu - kaže doktroka Azade Širazi i dodaje:

- Iz tog razloga je veoma važno da odmah počnete sa tretmanima. Vitamini kao što su B vitamin, cink, vitamin D, gvožđe, ali i proteini, pomažu u rastu kose, ali zapravo ne sprečavaju njihovo opadanje - navodi doktorka.

Informer

opadanje kose

U borbi protiv opadanja i ponovnog rasta kose, možete se osloniti i na prirodne namirnice. U svoju rutinu uvrstite maske koje sadrže koprivu, beli luk, kokosovo ulje, ali i kvasac.

Jedan prirodni šampon za rast kose, stekao je svoju popularnost zahvaljujući preporukama "od usta do usta", a evo i kako se pravi:

750ml šampona od koprive

100 ml pantenola, koji je vodeni rastvor

30 ml kapi od koprive

30 ml AD kapi

50 ml ricinusovog ulja i

opciono se mogu dodati dve ampule vitamina B.

Sastojke pomešajte i koristite kao i svaki drugi šampon.