30.11.2023.

19:20

Foto: Shutterstock

Magazin

Obradujte svoju kožu! Izgledajte lepo i negovano uz 8 trikova

Mnogi kažu da je koža ogledalo zdravlja, a mi ćemo dodati i - lepote. Ako želite da izgledate mladoliko i negovano, vreme je da steknete jednostavne navike koje će doprineti lepom izgledu kože lica i tela.

Piling

Veoma je važno da redovno radite piling jer ćete na taj način svoju kožu obradovati hranljivim sastojcima, koji su joj potrebni. Pored toga ćete je i očistiti. Nabavite rukavicu kojom ćete moći dobro da istrljate kožu i kupite gel za tuširanje s pilingom. Potrebno je da ga koristite makar jednom nedeljno, da biste odstranili mrtve ćelije s kože. Posle se obavezno namažite hranljivim losionom ili mlekom za negu tela.

Informer

Nanesite ga odmah posle tuširanja na celo telo

Kokosovo ulje

Ovaj proizvod bi trebalo da imate u svojoj kolekciji sredstava za negu. Najbolje je da ga nanosite odmah nakon tuširanja na još mokru kožu. Namažite ga po celom telu i ostavite da se osuši. Posebno ga dobro utrljajte na mesta na kojima je koža vrlo suva, poput kolena, laktova i peta.

Lavanda

Iako lavanda možda izgleda kao stari trik, zaista nema boljeg sredstva za opuštanje. Ako imate teškoća s nesanicom, nekoliko kapi eteričnog ulja lavande na jastuku pomoći će vam da lakše i brže utonete u san. Izgledaćete mnogo bolje kad se probudite. Za opuštanje dodajte i nekoliko kapi u toplu kupku.

Informer

Lavanda će vam pomoći da se dobro naspavate

Losion za telo

Losion ili mleko za negu tela trebalo bi da koristite posle svakog tuširanja ako želite da imate meku i negovanu kožu.

Krema za negu kože oko očiju

Počnite da koristite hranljive kreme za područje oko očiju, čak i ako ste u ranim dvadesetim. Nanesite je pre spavanja i vaša koža će ujutro biti hidrirana i nahranjena.

Naspavajte se

Količina i kvalitet sna bitno utiču na izgled. Spavanje može smanjiti podočnjake, dok nedostatak sna loše deluje na zdravlje, ali i na izgled kože. Ako ne spavate dovoljno, koža će izgledati bledo i beživotno.

Informer

Skidanje šminke je obavezno pred spavanje

Skinite šminku pre spavanja

Nikad nemojte ići na spavanje sa šminkom. To je jedna od najgorih stvari koje možete uraditi svojoj koži. Svako veče uklonite svu šminku pre nego što odete u krevet. Tako ćete omogućiti da koža diše i da se odmori od svih toksina koji se nakupe preko dana.

Pijte vodu

Najmanje osam čaša vode dnevno dovoljno je za dobro zdravlje, ali i izgled. Što više tečnosti unosite u organizam, to će koža izgledati svežije.