Autor: Informer.rs

01.12.2023.

14:20

Foto: EPA

Magazin

Klaudija Šifer je postala Barbika! Neobičan poklon za rođendan (VIDEO/FOTO)

Manekenka Klaudija Šifer je 25. avgusta napunila 50. godina, a u čast  jubilarnog rođendana kompanija "Matel" je odlučila da kreira Barbi lutke sa njenim likom odevene u dizajnerske komade. 

Barbi sa Klaudijinim likom ima nekoliko varijanti. U prvoj ona nosi plavu korset haljinu brenda  "Versaće" iz kolekcije jesen/zima 1994.godine.

U drugoj, ona izgleda elegantno u crnoj midi haljini sa dugim rukavima brenda "Balmain".

Sama Klaudija je predstavila ove lutke na društvenim mrežama. Ove kolekcionarske igračke neće ići u prodaju: napravljene su isključivo za seriju "Barbie Style", koja ne ide u masovnu proizvodnju.

Barbi lutku ne dobijaju sve poznate ličnosti. Obično se prave samo u čast onih koji su dali izuzetan doprinos razvoju kulture i mode. Jedna od njih je legendarna dekoraterka i ikona stila Ajris Apfel. 

Pored saradnje sa "Matelom", Klaudija Šifer je ove godine takođe lansirala kapsula kolekcije sa brendovima "Versaće", "Frejm Denim", "Bamford" i "Lusi Kas".

Domeniko Dolče i Stefano Gabana potpisali su i prilagodili jednu od torbi iz svoje kolekcije jesen-zima posebno za Klaudiju, a Olivije Rusteing, kreativni direktor kompanije "Balmain",  nazvao je Klaudiju oličenjem vrhunskog modela.

Tagovi:
Klaudija Šifer magazin Barbika 50. rođendan