05.12.2023.

18:40

Foto: Shutterstock

Magazin

Kako da se šminkate tokom zime? Puder čuva od vetra

Kao što garderobu i obuću prilagođavate hladnim danima, tako i šminku treba da koristite u skladu sa vremenskim prilikama. Stanje kože u ovom periodu je veoma važno jer od toga zavisi koliko će vam šminka biti postojana u toku dana, a vi zadovoljni izgledom.

Zimi se koža brže isušuje zbog uticaja vetra i niskih temperatura, pa morate da joj pružite odgovarajuću negu. Pre nanošenja šminke kožu nahranite kremom. Za ovo vreme treba izabrati kremu drugačiju od letnje. Treba da bude "jača", da duže hidrira i da odgovara vašem tipu kože. Sačekajte 10 do 15 minuta jer toliko treba koži da je dobro upije pa tek onda krenite s ulepšavanjem.

Informer

Sloj pudera na licu štiti od vetra i hladnoće

Mnogi i dalje misle da puderi štete koži, ali sloj pudera na licu štiti od vetra i hladnoće, ali treba biti pažljiv pri kupovini.

Obratite pažnju na sastav, i birajte one koji sadrže minerale, jer takav sastav omogućava koži da diše i tako ne dolazi do zapušavanja pora i stvaranja bubuljica i mitesera, a bićete sigurni da vam vetar i hladnoća neće oštetiti kožu.

Zimi štitite i usne jer je tu koža najtanja i lako puca.

Skidanje šminke je obavezno

Često se dešava da zbog umora nemate snage da skinete šminku, a niste ni svesni da tada najviše štetite koži. 

Informer

Čim dođete kući skinite šminku

Čim dođete kući skinite šminku, jer su se na vašu kožu tokom dana taložile razne štetne materije. Ako to ne činite, vremenom će vam se pojaviti kozmetičke akne.