05.12.2023.

18:00

Foto: profimedia

Magazin

Dodeljene Britanske modne nagrade! Toalete koje su 'izdominirale' na crvenom tepihu (FOTO)

Sa odlazećom kreativnom direktorkom Alekandera Mekvina, Sarom Burton u konkurenciji za nagradu Dizajner godine, i posebnim priznanjem 91-godišnjem Valentinu Garavaniju u znak priznanja za njegov izuzetan doprinos industriji, sinoćna ceremonija dodele Britanskih modnih nagrada u Royal Albert Hall je pre svega bila emocionalna.

Italijanski dizajner Valentino Garavani, poznat svetu jednostavno kao Valentino, nagrađen je ovogodišnjom nagradom za izuzetna dostignuća. Osnivač istoimenog brenda je oblačio bogate i slavne, stvorio poslovnu imperiju i uveo novu boju u modni svet, takozvanu "Valentino crvenu". Suosnivač "Valentina" Đankarlo Đameti preuzeo je nagradu u ime Garavanija, koju mu je uručila Gvinet Paltrou.

Ali pre toga, naravno, bilo je važno ispratiti crveni tepih

Vrhunski modeli, dizajneri i slavni gosti, uključujući En Hatavej, Luisa Hamiltona i Amal Kluni, okupili su se na sjajnoj gala svečanosti i pozirali fotografima u svojim zapanjujućim kreacijama.

Najnoviji stil Amal Kluni nije razočarao - izgledala je kao boginja u "Atelier Versace" haljini sa metalik detaljima koji su se svetlucali iz svih uglova. Metalni zlatni i bronzani ukrasi su varirali u veličini i stvarali su ombre efekat, prenosi Ona.

"Večno mlada" glumica En Hatavej i Gvinet Paltrou su se pojavile u vintidž "valentino" kreacijama. En je izabrala belu haljinu sa izraženim dekolteom i detaljima nalik na onim koje je nedavno nosila holandska kraljica Maksima. 

Gvinet je izabrala "valentino crvenu", ravan model sa dugačkim mantilom preko haljine. Mantil je u osnovi čipka sa dodacima nalik perju.

Pamela Anderson se ponovo pojavila bez šminke, dajući prostor svojoj prirodnoj lepoti. Nosila je šik krem odelo Stele Makartni.

Izgledala je neverovatno u "oversized" vunenom blejzeru, koji je nonšalantno prebacila preko ramena i belim širokim pantalonama. Pamela je ispod navukla običnu majicu i dopunila svoju odeću parom crnih štikli.

Zvezda "Čuvara plaže" je svoju plavu kosu stilizovala u niski rep i osmehivala se dok je pozirala fotografima.