26.12.2023.

18:40

Foto: Shutterstock

Magazin

Budite lice s naslovnice! Modni trikovi za savršen izgled na fotografijama

Oko 80 odsto osoba nije zadovoljno kada vidi sebe na fotografijama. Obično im smeta frizura i izraz lica, ali profesionalni stilisti i fotografi smatraju da pogrešan izbor odeće i modnih detalja može najviše da ih upropasti.

Garderoba može da vam stoji savršeno i da se u njoj odlično osećate, ali neke boje, materijali i dezen na fotografijama nisu poželjni.

Obratite pažnju na to da se ne bi desilo da baš kad želite da zablistate padnete u očaj.

Svetlije boje 

Nosite svetlije boje blizu lica. Uz tamne boje izgledaćete "isprano" i ispijeno. Čak i ako volite da nosite crno od glave do pete, malo boje, čak i bele, blizu lica, promeniće izgled. Ešarpe u svetlijim nijansama zato su sjajan izbor.

Informer

Vrat izgleda duže, a torzo vitkije

Dekolte

Dekolte je poželjan. Dubok izrez na grudima čini da vaš vrat izgleda duže, a torzo vitkije.

Jednostavni printevi

Držite se jednostavnih grafičkih printova na odeći. Grafike su odlične, ali kad neko posmatra fotografiju na kojoj ste vi, želite da bude koncentrisan na vas, a ne da pokušava da dokuči šta je to na vašoj haljini.

Debljina materijala

Obratite pažnju na tkaninu. Krzno, svilu, pliš ili neke druge materijale prvo privucite licu i pogledajte kako vam stoje. Debljina materijala uz određenu boju ostavlja bolji vizuelni utisak kad je fotografisanje u pitanju. Na taj način i vaša koža izgleda glađe.

Informer

Šešir uokviruje lice

Šešir

Šeširi pomažu da istaknete lice. Možda dosad niste probali, ali šešir odlično ističe lice. Na vama je samo da se diskretno našminkate.