02.04.2024.

20:00

Foto: Shutterstock/

Magazin

Ako imate ovaj tip kože trajna šminka će vam duže trajati! Stručnjak za obrve otkrio ko nikako ne sme da radi popularni tretman

Kada bismo morali da izaberemo samo jedan najefikasniji metod za ulepšavanje to bi bilo upravo iscrtavanje obrva. Dame koje nisu zadovoljne oblikom svojih obrva, debljinom, gustinom, u pomoć priskače trajna šminka

Da bi žene dobile najprirodniji izgled i savršene obrve koje će imati idealnu boju zavisi od  mnogo toga. Koža igra ključnu ulogu, ali se u obzir uzimaju i drugi faktori kada se radi trajna šminka obrva.

Informer

 

Tip kože je ključan

Postoje različiti slučajevi kod žena, da se na nečijoj koži pigment bolje primi i postojaniji je, dok kod nekoga usred raznih drugih faktora pored toga kakva je koža, dolazi do težeg prodiranja pigmenta u kožu i boja se uopšte ne primi. 

Zato je, prema rečima stručnjaka za obrve Marka Stojnića, bitno uraditi pripreme pred trajnu šminku, upoznati se sa kožom kao i samim zdravstvenim stanjem osobe koja želi trajnu šminku obrva. 

Stojinić nam je do detalja objasnio koliko je zapravo tip kože bitan za postojanost trajne šminke obrva.

- Pre svega bitno je napomenuti da postoji priprema pred iscrtavanje obrva, gde se ne smeju konzumirati određene stvari koje razređuju krv, poput alkohola, kofeina, C vitamina. Trajnu šminku obrva ne smete raditi ako ste epileptičar, trudnica i dojilja. 

Marko kaže da se iscrtavanje radi na svakom tipu kože ali da je najidealniji tip suva koža za dobijanje hiperealističnog izgleda obrva.

- Koža igra ključnu ulogu u samoj proceduri.  Suva koža je podobnija za rad i samo trajanje obrve je duže nego na masnoj koži. Masna koža zahteva češće korekcije, mada sam imao dosta slučajeva gde i mene masna koža iznenadi. Dakle sve je individualno i naravno krucijalna je nega nakon tretmana. 

Informer

 

Boja se ubacuje plitko pod kožu, kako bi se dobio što prirodniji izgled, a postojanost ovakvog ulepšavanja zavisi i od spoljnih uticaja.  

-  Pigment se unosi u epidermalni sloj kože, tačnije u bazalnu membranu, granica između epiderme i derme, pa se zbog toga microblading tehnika zapravo naziva semi permanent tj.  polutrajni make up.  Postojanost zavisi od tipa kože, kao i spoljnih uticaja, kojima su ljudi izloženi zbog načina života - zaključio je naš sagovornik Marko.