17.04.2024.

19:00

Foto: Foto: Shutterstock, Aleksandar Jovanopvić Cile, Zoran Sinko

Magazin

Fatalne i u šestoj deceniji! Čudotvorna prirodna krema zbog koje koža Vesne Dedić blista i joga lica u koju se kune Snežana Dakić

Zahvaljući prirodi i gravitaciji, u srednjim godinama postaju upadljivi znakovi starenja duboke bore, pege od sunca, gubitak volumena kože. Sakupili smo sve savete negovanih žena koje su zašle u šestu deceniju koji su vam neophodni da napravite najbolju rutinu nege lica koja će vas podmladiti i u kasnim pedesetim.

Voditeljka i spisateljica Vesna Dedić (56) i dama od stila Snežana Dakić ( 55) otkrile su kako godinama održavaju svoju lepotu.

Pored osnovne nege, sve tri su se složile da je jako važno da ste vitki, jer ispunjen život i redovna fizička aktivnost odgovorni su za osmeh, koji je najlepši ukras svakog lica. Prihvatite odgovorno svoje godine, budite nežni prema svojoj koži, jer biti u šestoj deceniji danas znači da ste na pola puta. 

Tajna prirodne lepote Vesne Dedić

Poznata spisateljica kaže da je kvalitetna nega jako bitna u očuvanju kvaliteta kože, a samim tim i ženske lepote. Ona se godinama neguje po istom šablonu za koji kaže da joj najviše prija i donosi najbolje rezultate. 

-  Posle jutarneg i večernjeg tuširanja stavljam serum i kremu na lice, ulje ili kremu na telo.  Dnevna i večernja šminka su mi iste: bb krema sa zaštitnim faktorom, rumenilo i karmin. Uveče dodam maskaru i neku senku na donje kapke. Svaki dan imam neki oblik fizičke aktivnosti, šetnja sedam kilometara ili bazen i akvabik. Jednom u tri meseca odlazim na razne tretmane lica koji su bez botoksa i filera - kaže Vesna i dodaje da je serum od smilja neizostavni deo njene bjuti rutine:  

- U mom toaletnom stočiću se nalaze i serumi i kreme od smilja, ali i poznati brendovi. Moje iskustvo govori da je dobro stalno menjati proizvode i proverenim se vraćati. Cena proizvoda nije garancija da će i vama taj način nege odgovarati.

Informer

 

Vesna neguje prirodan izgled i nije neko ko podleže estetskim korekcijama ulepšavanja, ali smatra da je u nekom životonom periodu potrebno primeniti takvu vrstu tretmana.  

Informer

- Veliki sam protivnik estetskih korekcija sve dok se ne završi sazrevanje jednog tela. Nisam do sada razmišljala niti o jednoj, ali mislim da ću se u jednom momentu pre svega kao tv lice obratiti hirurgu za zatezanje donje trećine lica. Od svoje četrdesete sam počela da koristim mezoterapiju, mezoniti, a posle pedesete koristim nekoliko inovativnih tretmana. I naravno za jedrinu kože je bitna i kilaža.

Vesna ističe da je tajna njene lepote između ostalog i u bjuti rutini koju svakodnevno koristi za lice i telo.

- Serum od smilja na vlažno lice i obično bebi ulje na mokru kožu posle tuširanja - otkriva naša sagovornica.

Joga lica zbog koje Snežana Dakić blista

Dama od stila ili života u trendu voditeljka Snežana Dakić slovi za lepu i negovanu ženu kojoj godine ne mogu ništa. Snežana smatra da je nega deo svakodnevne rutine kao što je higijena, ali da ne treba biti opterećen i pronaći ono što vama najviše prija i odgovara.  

Informer

- Nemam neke posebne rutine nege, ali poslednjih par meseci upražnjavam jogu lica. Nakon umivanja stavim losion P50 i onda dok utrljavam kremu, blago izmasiram lice, vrat i dekolte, a potom razgibam vrat i ramena i uradim nekoliko vežbi za mišiće lica. Primetila sam efekte i svima bih preporučila. Što se tiče nege tela, nakon tuširanja namažem se mlekom za telo koje sadrži pantenol i to je to. Takođe, dobrodošli su kozmetički tretmani čisćenja lica, pilinzi i masaža lica. A povremeno treba i piling tela uraditi. Koristim malo krema, jer mi je koža masna. Ja koristim farmaceutske kreme. Mada su i prirodne jako dobre - kaže Snežana i dodaje da je kvalitetna nega jako bitna još od perioda adolescencije.

Bjuti savet Snežane Dakić

Poznata voditeljka ljubitelj je prirodnog izgleda, a njen bjuti savet podrazumeva pravilnu negu i minimalno šminkanje.

- Redovno perite kosu i zube, skidajte šminku svako veče, za početak. Potom, odaberite dobar antirid za negu kože oko očiju i to koristite već od adolescentskog doba, da vam se ne stvore bore, pošto je tu koža tanka i nema lojnih žlezda, pa mora da se hrani spolja. Ako imate bubuljice, idite kod dermatologa i kod kozmetičara. Neka vam kosa bude zdrava i negovana, uredno podšišanih krajeva, a ne suva i iskidana. Ako mene pitate, izgledajte što prirodnije: hajlajter, rumenilo, maskara i sjaj za usne. Lepota je kada izgledate prirodno, čak i ako ste to postigli uz pomoć estetske medicine - zaključila je naša sagovornica.

Naša sagovornica ističe da nega treba da bude deo svakodnevnog života, a naročito od doba puberteta.

-  Možete i sami dosta toga, a za problematičan ten, preporučujem redovno čišćenje kod dobrog kozmetičara. Ljudi se opterećuju očuvanjem mladosti i lepote, pa stalno pričaju o tretmanima i receptima za večitu mladost. Ili su non-stop u strahu od bora. Ne stari se brzo. Devojke se već sa 20, 30 godina brinu da su ostarile.

Informer

 

Estetska medicina i korekcije uzele su maha, pa pojedine žene duboko zađu u ovu vrstu ulepšavanja pa svoj fizički izgled dovedu do neprepoznatljivosti. Snežana je pobornik svega što je umereno i kako kaže treba pospešiti prirodnu lepotu, a ne izobličiti. 

- Mislim da su dobri laseri, radiotalasni tretmani, prp, mezoterapije, biorevitalizacije. To je sve neinvazivno, pojačava samu kožu i ne menja izgled. Sa hijaluronskim filerima treba biti umeren  i minimalno ih koristiti, da se ne dobije izvestačen izgled. Lično mi se ne dopada "natečeno" i transformisano lice, to mi uopšte nije lepo i vidi se da je "fejk". Estetika treba da podrži našu prirodnu lepotu. Da nas malo "podigne", ali ne da nas izobliči. U starijim godinama, kada imamo veliki višak kože, mislim da jedino ima smisla hirurški fejs lifting - kaže Snežana.