13.04.2024.

06:21

Foto: Shutterstock

Magazin

Da frizura duže traje! 5 trikova za povećanje volumena ravne kose

Žene s ravnom kosom, posebno one koje imaju "nemirne" vlasi, imaju velikih problema sa stvaranjem i održavanjem volumena. Da biste dobili i održali volumen, držite se ovih saveta i trikova.

Pranje

Ne perite kosu svaki dan i ne koristite jake šampone. Ne šamponirajte dvaput jer previše pranja s vaše kose uklanja prirodna ulja, koja doprinose da ona izgleda zdravo i živahno.

Informer

Ne perite kosu svaki dan i ne koristite jake šampone

Sušenje

Sušite kosu uvek okrenutu nadole. Kada bude upola ili gotovo suva, našpricajte je lakom za kosu i ostanite tako bar 30 sekundi - ne podižite glavu odmah.

Samo prirodno

Možete preći na prirodne načine pranja ili svesti pranje na jednom ili dva puta nedeljno, i to sodom bikarbonom. Pomešajte sodu bikarbonu s vodom u odnosu 1:3, umasirajte u kosu i ostavite da deluje 15-20 minuta. Isperite. Zanimljivo je da će kosa na ovaj način živnuti i podići se, dobiće volumen i biće čista gotovo sedam dana.

Informer

Veći volumen možete dobiti i ako kosu izgužvate i ostavite da se prirodno osuši

Gužvanje i malo soli

Veći volumen možete dobiti i ako kosu izgužvate i ostavite da se prirodno osuši. U sprej-bocu stavite šolju vode i tri kašičice morske soli. Dok se kosa suši, povremeno je našpricajte tom mešavinom i gužvajte prstima.

Menjate frizure

Ma koliko to neverovatno zvučalo, vaša kosa može da stekne određenu naviku. Ne vezujte je i ne nameštajte svaki dan na isti način. Menjajte rutinu u pravljenju frizura i vremenom ćete primetiti da deluje bujnije.