Autor: Informer.rs

08.06.2024.

08:02

Foto: Shuterstock

Magazin

Želite da vam kosa bude zdrava i sjajna i tokom letnjih vrućina? Isrobajte najbolja prirodna ulja za negu

Tokom letnjih vrućina, kosa zahteva posebnu pažnju i negu.  Zbog izloženosti vrućinama i UV zracima, kosa se lako oštećuje i deluje suvo i beživotno.

Da biste je negovali kako treba, najbolje je da  koristite prirodna ulja koja štite i dlaku i teme i popravljaju oštećenja izazvana spoljnim faktorima.

Evo koja prirodna ulja su najbolja za negu kose:

Arganovo ulje

Arganovo ulje kosi pruža sjaj i hidrataciju. Ono stvara zaštitni sloj na površini kose koji pomaže u odbrani od štetnih spoljnih uticaja.

Vitamin E i antioksidansi neutralizuju slobodne radikale, smanjujući štetu koju oni mogu prouzrokovati.

Ovo ulje takođe može smanjiti negativne efekte od stilizovanja kose toplotom, poput peglanja i sušenja fenom. 

Informer

arganovo ulje

Kokosovo ulje

I ovo ulje ima sposobnost da prodire u vlasi zbog čega bolje štiti kosu i obnavlja je spolja i iznutra.

Kokosovo ulje je bogato laurinskom kiselinom, kaprilnom kiselinom i vitaminom E, koji su ključni za održavanje zdrave i sjajne kose.

Masaža temena kokosovim uljem može stimulisati folikule kose i pospešiti njen rast. Redovna upotreba kokosovog ulja rezultira gušćom i zdravijom kosom.

Informer

kokosovo ulje

Jojobino ulje

Jojobino ulje sadrži esencijalne masne kiseline, vitamine E i B-kompleksa, minerale poput cinka i bakra, kao i antioksidanse.

Ovaj hranjivi sastav čini ga izuzetno korisnim za različite tipove kose i temena, pružajući intenzivnu negu i zaštitu. Jojobino ulje takođe štiti od štetnih uticaja sunčevih zraka.

Informer