12.06.2024.

20:00

Foto: Shutterstock/privatna arhiva

Magazin

Šišanje pre ili posle mora? Čuveni frizer Peđa Božić rešio dilemu koja muči mnoge

Leto donosi sa sobom mnoge radosti, ali i izazove, posebno kada je u pitanju nega kose tokom sezone odmora. Mnogi se pitaju kako zaštititi kosu od štetnih uticaja sunca, mora i hlora iz bazena.

Takođe, postavlja se i pitanje kada je najbolje vreme za šišanje - pre ili posle letovanja. Da bismo vam pružili odgovore na ova važna pitanja, konsultovali smo poznatog estradnog frizera Peđu Božića. 

Šta uraditi da nam kosa tokom leta ne bude suva?

Kako biste zaštitili kosu od oštećenja tokom leta, posebnu pažnju treba posvetiti hidrataciji i zaštiti vlasišta. Preporučuje se korišćenje hidratantnih maski ili ulja za kosu, posebno pre izlaganja suncu ili odlaska na bazen. Takođe, važno je koristiti proizvode koji sadrže UV zaštitu kako bi se sprečilo isušivanje kose i očuvala njeni sjaj i mekoća.

Informer

Da li se šišati pre ili posle mora? 

Kada je reč o šišanju, preporučuje se da to učinite pre odlaska na more. Redovno šišanje pomaže u uklanjanju oštećenih krajeva i održava kosu zdravom i jakom. Takođe, šišanje pre letovanja omogućava da vaša kosa bude spremna za izazove koje donosi sunce, more i bazen, smanjujući rizik od dodatnih oštećenja tokom letnjih aktivnosti.

Uz Peđine savete, možemo se osloniti na stručnost i iskustvo kako bismo uživali u letu bez brige o oštećenjima kose. Sa pravilnom negom i pažnjom, naša kosa će zasijati punim sjajem, čak i tokom najtoplijih meseci u godini.