08.07.2024.

16:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Nekada bapske marame, danas trend sezone! Evo kako da ih namestite da stoje čitav dan (VIDEO)

U letu 2024, marame mogu zauzeti centralno mesto u svetu mode kao neizostavan trend koji diktira eleganciju i ženstvenost.

Ovaj klasični modni dodatak transformiše svaki autfit u izrazito sofisticiranu kombinaciju, zahvaljujući svom prelepom materijalu i širokom spektru damskih dezena. Marame su više od običnog aksesoara; one su simbol stila i raskošne elegancije.

Širom sveta, modni entuzijasti su već počeli da istražuju različite načine nošenja marame kao ključnog elementa svoje garderobe. Bez obzira da li se odlučite za klasičan francuski čvor, romantični biseriš ili ležerni "bandana" stil, marame pružaju neograničene mogućnosti za izražavanje ličnog stila i kreativnosti.

Informer

 

Jedna od najlepših karakteristika marame je njena svestranost. Može se nositi na mnogo različitih načina: kao elegantna traka za kosu, dodatak oko vrata ili kao ukras na tašni.

Ova jednostavna tkanina može transformisati čak i najjednostavniju haljinu ili majicu i farmerke u sofisticiranu kombinaciju spremnu za svaku priliku.

Za dame koje žele da istaknu svoju ženstvenost i eleganciju, marame su nezamenjiv deo garderobe. Njihova sposobnost da istaknu boje, uzorke i teksture čini ih idealnim izborom za letnje dane puni sunca i toplih večeri. Sa raznovrsnim dezenima kao što su cvetni uzorci, pruge ili geometrijski dizajni, marame su savršen način da dodate dozu glamura svakom izgledu.

Važno je napomenuti da veština nošenja marame leži u umeću vezivanja. Bez obzira da li preferirate ležerni izgled ili želite da postignete sofisticiranu eleganciju, važno je da znate nekoliko osnovnih tehnika kako biste maksimalno iskoristili ovaj modni dodatak.