09.07.2024.

08:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Podočnjaci su ženska noćna mora! Rešite se tamnih kolutova oko očiju uz 4 sastojka koja imate kod kuće

Postoji nekoliko kućnih preparata koje možete da koristite kao obloge protiv podočnjaka i otečenih očiju.

Vrećice čaja

Hladne vrećice čaja idealne su za podočnjake, preporuka su one od crnog, zelenog ili kamilice. Nakon što napravite čaj, jednostavno prislonite te vrećice na podočnjake i ostavite desetak minuta. Čaj sadrži antioksidanse i kofein koji mogu da smanje oticanje i tamne krugove.

Informer

 

Sveži krastavci

Sveži krastavci su još jedan način kako da smanjite podočnjake. Prvo narežite krastavac na debele kriške pa ih stavite u frižider na 10-15 minuta. Nakon toga prislonite na podočnjake i držite oko 15 minuta. Krastavci sadrže antioksidanse i imaju protivupalna svojstva koja mogu da smanje oticanje.

Informer

 

Hladna kašika smanjuje podočnjake

I hladna kašika je super ideja – stavite je prvo malo u frižider, a nakon toga držite par minuta ispod očiju. Hladnoća metala može da pomogne u smanjenju otoka i osvežavanju očiju.

Mleko smanjuje otok i hidrira kožu

Mleko je još jedan trik. Dakle, natopite vatu ili tufere u hladno mleko, položite ih na zatvorene oči i ostavite 10-15 minuta. Mleko sadrži mlečnu kiselinu koja može da pomogne u smanjenju otoka i hidrataciji kože.

Od prirodnih sastojaka tu je i aloe vera, koji je super u obliku gela. Namažite ga na podočnjake i čekajte da se "opust"'. Aloe vera ima protivpalna i hidratantna svojstva koja mogu da pomognu u smanjenju podočnjaka i otoka.