08.07.2024.

13:29

Foto: Foto: Zoran Sinko

Magazin

Suzanina škola za ljubitelje mode! Čuvena kreatorka otvara vrata svog ateljea - "Uzbuđena sam što ću druge naučiti svemu što znam "

Akademija će trajati tri meseca i obuhvatiti sve aspekte modnog dizajna, od kreativnog procesa do poslovnih strategija. 

Suzana Perić kao svojevrsni poznavalac mode, kreator sa pregršt svetskih nagrada, biće deo tima koji će osposobiti i preneti svoje godinama sticano znanje na buduće modne naraštaje. 

Kako kaže Suzana, oduvek je maštala da pokrene svoju školu modnog dizajna i u okviru Poslovne akademije PKS, ostvarila je svoju želju. Škola će obuhvatati  nove tehnike, materijale i trendove u modnoj industriji, ali se baviti i kolekcioniranjem,  inovacijom, održivosti u modnom dizajnu, modnom marketingu i brendiranju. 

Informer

Suzana Perić

- Kada sam ja upisala pre 26 godina akademiju mode i dizajna u Dizeldorfu, sedela sam u prvom redu gledajući i slušajući svoje profesore i goste poput velikog Karla Lagerfelda i sanjala sam o danu kada ću ja ovako otvoriti neku svoju akademiju i imati mogućnost da predajem kao profesor i prenosim svoje znanje.  Želela sam da učim svoje naslednike, kojima ću dati potporu da im kažem šta treba i šta ne treba, da ne prave greške koje sam ja pravila - kaže Suzana i dodaje, da će svaki polaznik nakon završena tri meseca škole imati mogućnost prakse: 

- Odmah nakon prvog stepena od 3 meseca završene akademije svi polaznici imaju mogućnost, prakse, učestvovanja na revijama, da se prijave u modnom novinarstvu. Deo cirkularne ekonomije je jako bitan za jednog modnog dizajnera koji ima svoje snove, jer je važno da ih osnažimo i sa ekološke i ekonomske strane. 

Akademija modnog dizajna Suzane Perić počinje 25.septembra i polaznici će odmah na početku moći da se upoznaju sa poznatom kreatorkom, kao i da učestvuju tokom trajanja akademije u stvaranju kreativnog sadržaja u njenom ateljeu i  drugim poznatim modnim kućama. 

Informer

Suzana Perić na promociji Akademije modnog dizajna

- Akademija počinje krajem septembra, upisi su preko Privredne komore Srbije, a ima i onlajn prijava. Krajem septembra je uvodni čast gde ćemo upoznati moje prve greške i korake i gde će se upoznati profesori. Polaznici će imati mogućnost da 24h budu u mom modnom ateljeu i drugim modnim kućama koje podržava Privredna komora Srbije. Imaće i puno zadataka. Ovo nije lak biznis i svaki dan ja posle 26. godina rada učim nešto novo. Jako sam uzbuđena što ću svoje znanje preneti na polaznike - kaže Suzana. 

Prvi segment akademije u trajanju je od tri meseca, ali Suzana kaže da je to tek samo početak i da se od januara sledeće godine planira program koji će obuhvatati mnogo širi sprektar znaja iz ove oblasti. 

- Ovo je prvi stepen akademije i mi ćemo u januaru nastaviti mogućnost upisa koji će se segmentirati. Imamo razvojni program koji će biti tri godine, gde polaznici dobijaju osnovna znanja u različitim segmentima, gde će se nadalje usmeravati - završila je Suzana Perić.