10.07.2024.

12:00

Foto: printscreen instagram

Magazin

Bacite šampon za suvo pranje! Influenserka otkrila novi trik, sastojak koji svakodnevno koristite čini čuda za masnu kosu (VIDEO)

Postoje žene koje nazivaju srećnicama jer kosu peru samo jednom nedeljno. Međutim, ako se i vama kao većini žena dešava da se kosa brzo masti, znoji, pogotovo sada u vrelim danima, influenserka je spremila trik.

Micelarna voda čini čuda za kosu 

Suvi šamponi su pomogli mnogim ženama da skrate svoje muke u tim slučajevima i da kosu "instant" operu bez pranja vodom i dosadnog sušenja kose. Društvenim mrežama kruži trend pranja kose micelarnom vodom koja je, kako kažu one koje su isprobale ovaj trik čini čuda za kosu. Dovoljno je sipati micelarnu vodu u bocu sa raspršivačem i njome poprskati koren kose po čitavoj glavi.

Kako navode devojke, micelarna voda će otkloniti znoj i masnoću sa kose.

- Svi znaju da ja kosu ne perem i do dve nedelje, a da uz to i nekoliko godina treniram. Pa hajde da probamo ovaj test. Nisam prala kosu šest dana, a uz to sam koristila na njoj neke proizvode i možete komentarisati moju kosu samo ako imate jaču, lepšu i zdraviju kosu - rekla je ona u Instagram objavi.

Rezultati su zapanjujući

Influenserka je poprskala micelarnu vodu po kosi a onda ju je isfenirala. Rezultati su zaista bili iznenađujući, a njena kosa je bila čista kao da ju je upravo regularno oprala. Mnogi su potvrdili da zaista ona radi dobro svoj posao, ali je bilo i onih koji su je napali.

"Micerlarna voda postoji da umesto vode i sapuna ispere nečistoću, pretpostavljam da se to odnosi i na skalp i kosu", napisala je jedna komentatorka.

"Želim da potvrdim ovo. Obično ne operem kosu nedelju do dve. Moja kosa je duga poput tvoje. I uvek dobijam komplimente za lepu i čistu kosu", napisala je druga.

Mnogima na ovoj društvenoj mreži nije bilo jasno zbog čega žene pribegavaju ovakvim kratkoročnim rešenjima. Neke od njih su komentarisale kako se svejedno prljava kosa vidi i nakon pranja kose micelarnom vodom i da je najbolji način da se prljavština ispere, da se koristi regularni šampon.