14.07.2024.

11:30

Foto: Tanjug/AP

Magazin

Ručno oslikana venčanica sa snažnom simbolikom! Tri veličanstvene haljine na svadbi veka - mlada prošetala kreacije pamet da stane

Par je organizova ekstravagantnu, neverovatnu luksuznu proslavu, koju mnogi nazivaju i svadbom veka, a mediji nagađaju da je sve koštalo između 300 i neverovatnih 600 miliona dolara!

O detaljima same svadbe i zvanicama se uveliko spekuliše već danima, ali šta je sa onim što je možda i najvažnije u velikom danu svake neveste? Kakva je bila venčanica lepe Radike?

Ova crnokosa lepotica promenila je nekoliko spektakularnih izdanja na svom venčanju, a sva su bila u duhu indijske kulture i tradicije, te veoma raskošna i bogatog izgleda.

Prva i glavna venčanica ove 29-godišnjakinje delo je indijskog dizajnera visoke mode Sandipa Kosle, a inspirisana je gudžatarskom tradicijom u kojoj neveste nose crveno-belo. Kreacija dolazi u boji slonovače i oplemenjena je hiljadama zlatnih, svetlucavih cirkona i detalja, dok su ivice ukrašene sa tri crvene pruge išarane ornamentima.

Informer

 

Poseban deo Radikinog venčanog izdanja je takozvana dupata, indijska marama kojom se pokriva glava, a koja je u ovom slučaju bila dugačka 5 metara i vrlo dramatična sa bogatim vezom u crveno-zlatnoj boji. Ona je sve zaokružila skupocenim porodičnim draguljima koje su njene bake, mama i sestra prethodno nosile na svojim venčanjima.

- Umetnost i moda su uvek bili ljubavnici. Jedno ne može postojati bez drugog - ovom rečenicom je stilstkinja Rea Kapor najavila drugo Radikino izdanje, koje je zaista remek-delo mode.

Kreator Sandip Kosla je kako bi stvorio ovu unikatnu kreaciju sarađivao sa savremenim indijskim slikarom i vajarom Džjašrijem Burmanom. On je ručno oslikao posebno italijansko platno, a slike na tkanini su duboko značajne i slave sjedinjenje Radike i Ananta kroz mitsku estetiku.

Informer

 

Ljudske figure na slikama predstavljaju srećni par i zrače aurom koja odaje počast božanstvu u njihovoj ljudskosti, dok životinje oslikavaju Anantovu naklonost prema životinjama, posebno prema slonovima za koje se veruje da donose sreće. Haljina je dodatno ukrašena izvrsnim ručnim vezom od pravog zlata, a u celini ovo izdanje treba da prenese poruku o radosti zbog novih početaka i zajedničkog života sa supružnikom.

Nevesta je imala još jednu venčanicu, opet inspirisanu tradicionalnim modnim nasleđem regiona Gudžarat u Indiji. Toaleta je sastavljena od bluze od pravog zlata koja je rađena po uzoru na umetničke komade iz 19. veka, te od raskošne suknje od brokata u nijansama zalaska sunca.

Čitava kreacija je počast bezvremenoj eleganciji Indije, a veličanstveni crveni veo protkan zlatnim koncem dopunio je haljinu na savršen način, donevši dodatnu dramatiku u ovu modnu priču.