21.07.2024.

15:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Ove kozmetičke preparate morate čuvati u frižideru! Trajno ćete ih uništiti ako to ne učinite

Pre otprilike par godina, mali bjuti frižideri osvojili su srca ljubitelja kozmetike. Naime, frižideri za lepotu imaju praktične prednosti, jer je nekim kozmetičkim proizvodima jednostavno potreban određeni temperaturni režim. Međutim, stručnjaci preporučuju da određenu kozmetiku čuvate u uobičajenom frižideru.

Medicinska kozmetika 

Ako koristite medicinsku kozmetiku čuvajte je u frižideru. Naime, treba imati na umu da se zagrevanjem aktivne supstance u njoj uništavaju. Ako se medicinska kozmetika čuva na sobnoj temperaturi, izgubće svoju efikasnost.

Informer

 

Sve što sadrži vitamin C 

Vitamin C je moćan prirodni antioksidans hidrira kožu, daje joj prirodan sjaj i efikasno se bori protiv spoljnih znakova starenja. Ali ako proizvod sa vitaminom ostavite na sobnoj temperaturi, on će se gotovo trenutno uništiti.

Prirodna kozmetika 

Ljubitelji svega organskog treba da budu dvostruko oprezni. Ako je vaša kozmetika napravljena od potpuno prirodnih sastojaka, visoke temperature su fatalne. Prirodne proizvode čuvajte na hladnom mestu i po mogućnosti u mraku.

Informer

 

Proizvodi protiv edema

Flasteri, kreme, losioni, serumi sve što je dizajnirano da oslobodi vaše lice od otoka mora biti na hladnom. Aktivni sastojci značajno povećavaju svoju efikasnost na temperaturama ispod 10 stepeni.

Parfem 

Čuvanje parfema na komodi, ili još gore, u vrućem, vlažnom kupatilu, pravi je zločin. Od sunčeve svetlosti i visokih temperatura hemijska jedinjenja u parfemima oksidišu, mogu izgubiti aromu ili je promeniti do neprepoznatljivosti.

Informer