26.07.2024.

19:00

Foto: EPA

Magazin

Proglašena najlepša žena na svetu! Metoda zlatnog preseka presudila - glumica skinula sa trona Belu Hadid (FOTO)

Anja Tejlor Džoj (28) proglašena je za najlepšu ženu na svetu! Glumica je laskavu titulu dobila zahvaljujući proceni britanskog plasitčnog hirurga Džulijana De Silve, koji vodi Centar za naprednu estetsku i plastičnu hirurgiju u Londonu. Ova odluka je doneta na osnovu kompjuterskog skeniranja lica.

Presudila metoda "zlatnog preseka"

Reč je o najpopularnijoj metodi u svetu estetskih zahvata. Zasniva se na "zlatnom preseku", koji je poznat i kao "božanski odnos".

Informer

 

- Pokazalo se da ona ima najbolji položaj očiju s rezultatom od 98.9%, što je samo 1.1% od savršenog oblika. Anja je takođe imala najbolji rezultat što se tiče obrva. Bila je pri vrhu u gotovo svim kategorijama, osim u usnama - rekao je De Silva za "Dejli mejl".

Skinula Belu Hadid s trona

Drugo mesto na listi najlepših žena sveta prema zlatnom preseku zauzela je Zendaja (94.37%), a na trećem mestu je Bela Hadid (94.35%). Četvrta je Margo Robi (93.43%), a peta glumica Song Hie-kio (92.67%). Potom slede Bijonse i Tejlor Svift. Podsetimo, Bela Hadid je dugo bila na prvom mestu, upravo zbog savršenih crta lica.

Informer

 

- Ove nove tehnike mapiranja omogućuju nam da rešimo neke misterije oko toga šta ljude čini fizički lepima. Ta tehnologija je korisna i za planiranje operacije pacijenata - rekao je ranije De Silva koji ovu metodu koristi godinama.

Anja nikada nije mislila da je lepa

- Nikad se nisam smatrala lepom, a mislim da nikad ni neću. Mislim da nisam dovoljno lepa da bih bila u filmovima. Zvuči patetično i dečko me je upozorio da će ljudi misliti da sam idiot što to govorim, ali jednostavno mislim da čudno izgledam - otkrila je u intervjuu za The Sun i dodala je da je trpela vršnjačko nasilje.