27.07.2024.

17:00

Foto: pexels.com

Magazin

Prelepe lokne bez uništavanja kose! Zaboravite na figaro, sve što vam treba je pojas od bademantila (VIDEO)

Ovih dana na društvenim mrežama istakla metoda putem koje se lokne postižu upotrebom predmeta koji verovatno imate kod kuće. U pitanju je pojasa od bademantila.

Njihov izgled i gustinu možete da prilagodite u zavisnosti od toga da li više volite više ili manje izražene lokne. Takođe, one će drugačije izgledati u zavisnosti od toga da li ćete ih napraviti na suvoj ili mokroj kosi. Sam proces je vrlo jednostavan i ne oduzima previše vremena. 

Bademantil lokne

Napravite razdeljak na sredini kose, a potom stavite pojas na kosu i pričvrstite ga šnalom. Kosu podelite na dva jednaka dela, a potom svaki od njih obmotajte oko pojasa. Obratite pažnju na to da prilikom svakog obmotavanja već obavijenoj kosi dodate veću količinu – sve dok ne iskoristite čitavu kosu. Kosu zavežite oko pojasa gumicom, te dodatno pričvrstite kako bi ona ostala u istom položaju.

Radi postizanja što boljih rezultata, preporučuje se da pojas ne skidate nekoliko sati. Bolje je da ovu metodu radite na blago prosušenoj kosi. Nakon skidanja pojasa jeste da kosu, po želji, raščešljate koristeći češalj sa širokim zupcima. Na lokne možete da nanesete proizvod za stilizovanje kao što je lak za kosu.