Autor: Informer.rs

13.08.2024.

11:00

Foto: Freepik.com

Magazin

Smanjite pojavu pegica! Potrebne su samo 4 stvari za čisto lice

Ove druge tokom leta sigurno ne podnose da se pogledaju u ogledalo jer se pege "šire" pod uticajem sunčevih zraka.

Na pojavu pega utiču i geni, što znači da ne možete mnogo da učinite da ih sprečite, ali možete da ih smanjite. Sklanjajte se od sunca, nosite šešir širokog oboda koji će vam zaštiti lice, vrat i ramena, a probajte i nekoliko prirodnih tretmana koji će vam pomoći da pegice izbledite i da se manje vide.

Limunov sok je izbor broj jedan zbog prirodnih svojstava za izbeljivanje. Nanesite sok od limuna pomoću štapića za uši tačno na pege i sačekajte 20 minuta, pa isperite. Tretman limunovim sokom je koristan zbog vitamina C, koji povećava prirodnu zaštitu kože od UV zraka. Posle toga ne izlazite na sunce, a na lice nanesite hidratantnu kremu, jer limun isušuje kožu.

Ren je još jedan efikasan prirodan lek za pege. Uprkos snažnom mirisu koji ga karakteriše i suzama koje izaziva, ren se koristi za lečenje problema sa kožom kao što su pege i fleke. Pomešajte kašičicu rendanog rena sa kašičicom cvekle i dodajte dovoljno mineralne vode da se napravi gusta pasta. Ostavite smesu na koži da odstoji 30 minuta i isperite hladnom vodom. Koristite ovakav tretman tri puta nedeljno.

Informer

 

Kurkuma je poznata kao posvetljivač kože. Masku od kašičice kurkume u prahu, malo jogurta i kukuruznog brašna držite na licu oko pola sata, pa isperite. Osim što će se tačkice smanjiti, primetićete i blistaviju kožu.

Med

Med može biti koristan za mnoge probleme kože zbog lekovitih svojstava, a prema narodnom receptu - nepasterizovani med pomešan sa pireom od ribizle može pomoći da pege budu manje uočljive.

Tagovi: