Autor: Informer.rs

22.08.2024.

15:00

Foto: profimedia

Magazin

Roksanda Ilinčić nominovana za prestižnu nagradu "Dizajnerka godine"! Svetske zvezde obožavaju da nose njene upečatljive kreacije (FOTO)

Britanski modni savet svake godine dodeljuje nagrade u različitim kategorijama.

Dodela nagrada, "The Fashion Awards 2024", održaće se 2. decembra u  londonskoj dvorani The Royal Albert Hall.

Među nominovanima za ovu godinu, u kategoriji "Ženska kolekcija", je i proslavljena srpska dizajnerka Roksanda Ilinčić.

Informer

Nominacija za najboljeg dizajnera u kategoriji "Ženska kolekcija"

Slavna dizajnerka je ovom nominacijom ponovo dobila priznanje za svoj rad.  Roksanda Ilinčić se ovim povodom oglasila na društvenoj mreži Instagram.

"Počastvovana sam što sam nominovana, hvala", napisala je na svom profilu slavna dizajnerka. 

"Britanska kreativna energija će biti slavljena zbog svog uticaja na modnu industriju globalno", navedeno je na zvaničnom sajtu Britanskog modnog saveta.

Ove godine, savet je pozvao žiri sa ključnim novinarima i kupcima sa dubokim poznavanjem modne industrije da definišu uži izbor nominovanih. 

"Nominovani će biti predstavljeni odboru za glasanje koji čini 1.000 vodećih članova modne industrije", objašnjeno je na sajtu Britanskog modnog saveta. 

Informer

Roksanda Ilinčić

Originalne i upečatljive kreacije

Roksanda Ilinčić je ime koje se poslednjih nekoliko godina sve više povezuje sa svetom visoke mode. Postala je prepoznatljiva kao jedna od najvažnijih i najzanimljivijih dizajnerki na modnoj sceni.

Rođena je u Beogradu, gde je  završila je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu. Nastavila je školovanje u Londonu davne 1999. godine i razvila jedinstveni dizajnerski rikopis. 

Ona je poznata po svom majstorstvu u upotrebi boja, detaljnom ručnom radu i inovativnim krojevima koji često uključuju neobične teksture i forme.

Koristi različite materijale - od luksuznih svila i čipki do modernih tkanina, a svaka njena kolekcija je pravo umetničko delo.

Informer

Roksanda Ilinčić

Mnoge slavne ličnosti nosile su njene modele

Modele Roksande Ilinčić su rado, u različitim prilikama, nosile mnoge svetske zvezde.

Haljine i komplete sa njenim potpisom do sada su nosile Kejt Midlton, Megan Markl, Mišel Obama, Samantana Kameron.

Zanimljve haljine naše dizajnerke nosile su i pop-ikone Bijonse i Lejdi Gaga, kao i holivudske glumice Kejt Blanšet, En Hatavej, Blejk Lajvli.

Dobila je i Orden Britanske imperije

Roksandi Ilinčić  je početkom ove godine u Bakingemskoj palati uručeno visoko priznanje za stvaralaštvo – Orden Britanske imperije.

Ovaj Orden Britanska kraljevska porodica tradicionalno dodeljuje za izuzetan doprinos modi, dizajnu, umetnosti, nauci ili dobrotvornim organizacijama.

Informer

Roksanda Ilinčić

Slavna kreatorka, koja je postigla izuzetan uspeh na svetskoj modnoj sceni, redovno predstavlja svoje kolekcije na Nedeljama mode u Londonu.

Prošle godine predstavila je veoma interesantnu kolekciju za proleće i leto inspirisanu srpskim manastirima. 

Više o tome možete pročitati klikom na ovaj LINK.