31.08.2024.

06:20

Foto: Shutterstock

Magazin

Ovo svaka žena treba da uradi posle mora! 6 tretmana koji će preporoditi kožu

Ako vam se koža lica peruta, nanesite piling i blago masirajte lice kružnim pokretima nekoliko minuta. Kada završite sa masažom, isperite lice mlakom vodom i dobro ga utapkajte peškirom. Zatim nanesite masku i držite je od 20 minuta do pola sata. Kada skinete masku, na celo lice i vrat namažite kremu bogatu biljnim sastojcima, poput aloje vere, koja će najbolje da regeneriše kožu i da joj vrati vlažnost.

Izbegavajte umivanje vrućom vodom jer tako možete oštetiti kapilare, već to učinite mlakom ili hladnom vodom. Dnevni režim "čišćenje, toniranje i vlaženje" najvažniji je kad prođu vreli dani, s obzirom na pojačano lučenje znoja i stvaranje sebuma i nečistoća na površini kože.

Ne zaboravite na predeo oko očiju, koji je najosetljiviji, te mu posle sunčanja treba pružiti besprekornu negu. Svako jutro i uveče pred spavanje na deo oko očiju nanesite gel ili kremu na bazi krastavca. S obzirom na to da sunčanje podstiče starenje kože, bilo bi dobro da na ovaj deo redovno mažete i blagi serum kojim ćete izgladiti sitne bore nastale od sunca i slane morske vode.

Telo, takođe, negujte prvo pilingom, a potom se istuširajte gelom na bazi esencijalnih ulja. Zatim namažite telo losionom, odličan je na bazi jojobe, nevena i vitamina A, E i D.

Iznutra nahranite kožu tako što ćete unositi dovoljno tečnosti. Pored vode, pijte i blage biljne čajeve, poput kamilice, koja ima umirujuće dejstvo.

Informer

 

1. Osvežavajuća maska

U blender ubacite krišku dinje, kašiku meda i kašiku maslinovog ulja. Gustinu maske regulišite kašikom ovsenih pahuljica, koje treba da odstoje u soku od dinja 15 minuta. Ako vam je maska gusta, dodajte još malo dinje. Namažite je na lice, vrat i dekolte, a možete i na ruke. Držite je oko 45 minuta, pa isperite mlakom, pa hladnom vodom.

2. Lubenica za hidrataciju i regeneraciju

Sok od lubenice pomešajte sa običnim pšeničnim brašnom, malo meda i kašikom pavlake. Kada dobijete gustu smesu, namažite je na lice, vrat, dekolte i ruke i držite je oko pola sata. Zatim masku isperite mlakom, a onda i hladnom vodom.

3. Žumance i breskva za zrelu i suvu kožu

Žumance neka vam bude baza za ovu hranljivu masku. Ulupajte ga i napravite gust krem sa maslinovim uljem. Posebno napravite kašu od breskve i brašna i pomešajte sa žumancetom. Masku nanesite na kožu i držite je do 40 minuta. Zatim je isperite i namažite odgovarajuću kremu. Ovu masku je poželjno da nanosite i do dva puta nedeljno, čak i ako redovno idete kod kozmetičara.

4. Maska za masnu kožu

Pomešajte sok od limuna, lubenice, breskve i krastavca u jednakim srazmerama i dodajte pšenične pahuljice i kašičicu meda. Ostavite masku neko vreme da odstoji kako bi se zgusnula, pa je namažite na lice, vrat i dekolte i držite oko pola sata. Potom je isperite toplom, pa hladnom vodom.

Informer

 

5. Paradajz protiv mitisera

Sok od paradajza nanosite nekoliko puta na kožu i ostavite da se osuši. Od ostataka paradajza umutite kašu sa mekinjama. Ovu smesu nanesite na lice već namazano sokom, preko stavite gazu kako biste masku održali na koži i ostavite je da stoji oko sat vremena. Kada se potpuno osuši, istrljajte lice kao da ste naneli piling, možete i vlažnim dlanovima.

6. Za kožu koja se peruta

Čistu kožu namažite nekom kremom i lezite u kadu sa mlakom vodom. Posle nekog vremena pustite vodu da oteče, a telo dobro istrljajte kukuruznim grizom. Ovo će biti odličan prirodni piling, kojim ćete se osloboditi sloja mrtvih ćelija. Dobro se istrljajte rukavicom i gelom za tuširanje, istuširajte se i namažite kožu hidratantnom kremom. Koža će posle ove maske biti glatka, blistava i nežna.

Informer

 

Ako imate suvu kožu, namažite telo slatkom pavlakom, u koju ste prethodno dodali kašiku meda, i lezite u kadu sa mlakom vodom oko pola sata. Zatim kožu blago izmasirajte sunđerom i uvijte u frotir nekoliko minuta, dok se ne osuši. Ova kupka će vam lepo nahraniti i osvežiti kožu. Posle toga namažite je losionom za telo.