Autor: Informer.rs

24.08.2024.

16:00

Foto: Foto: Shutterstock, Profimedia

Magazin

Majka ju je kao bebu ostavila na autobuskoj stanici, a danas njen nakit nose Kejt Midlton i Bijonse!

Trenutak kada je Ketrin Zoraida Bejkvel videla da princeza od Velsa nosi minđuše koje je dizajnirala, bio je „prezadovoljavajući“.

Fotografija tadašnje vojvotkinje od Kembridža tokom turneje povodom Dijamantskog jubileja bila je na naslovnim stranama svih nacionalnih novina.

Informer

 

Moderan nakit koji slavni obožavaju

Kejt Midlton i princ Vilijam su tada išli na večeru sa kraljem Malezije. Princeza od Velsa je obukla dugu svečanu haljinu Aleksandra Mekvina i odabrala nakit koji je Ketrin izradila.

Bejkvelovu je nekoliko nedelja ranije kontaktirao vojvotkinjin stilista, koji je kupio dva komada nakita. To su bile „naušnice sa duplim listovima“ i narukvica „raširi krila“.

- Od tada ih nisam čula. Videla sam u novinama, a onda se moja veb-stranica "srušila" - rekla je Ketrin Zoraida Bejvel.

Kolekcija nije bila napravljena po meri- to je bio neobičan dizajn, napravljen od pozlaćenog srebra, koji je koštao  samo 165 funti.

Kejt Midlton je ponovo nosila te komade kasnije na turneji.  Zatim je kupila  još nakita od Zoraide - nekoliko pari minđuša, koje je nosila u raznim prilikama.

Zinaidin nakit nosile su i druge slavne ličnosti. Bijonse je takođe nosila upečatljive zlatne minđuše ove dizajnerke.

Od trnja do zvezda

Bejkvel, 42, i sama ima skoro bajkovit element u svojoj životnoj priči.

Rođena je u Kolumbiji, a njena rođena majka je dodala bebu strancu u autobusu, rekavši joj da će samo uzeti svoje torbe. Majka se više nije vratila, a  Ketrin je predata u sirotište u Bogoti. Kasnije ju je usvojio škotski bračni par koji živi u Americi.

Bejkvel je išla u umetničku školu u Glazgovu.Tokom diplomiranja pohađala je kurs za nakit i srebrninu. Zaljubila se u ovaj zanat i počela da izrađuje različite komade nakita.

Ketrin redovno predstavlja nove kolekcije zanimljivog i originalnog nakita. Ona kaže da mnoge žene starije od 40 godina dolaze u njen izložbeni prostor u Kotsvoldsu jer žele da isprobaju njen nakit, prenosi MSN.