15.09.2024.

12:00

Foto: profimedia

Magazin

Top stilovi šminkanja za jesen 2024! Srpkinjama će jedan trend teško pasti - Retko kome stoji!

Kako se nova sezona približava, vreme je da istražimo najnovije trendove u svetu šminke koji će dominirati jesenjom scenom 2024. godine.

Smeđi tonovi 

Jedan od ključnih trendova ove jeseni je "latte makeup", koji je stekao značaj tokom leta i nastavlja da osvaja srca ljubitelja šminke. Ovaj stil donosi sofisticiranost i svežinu kroz bogate smeđe tonove. Uz nijanse cimeta, karamele i čokolade, monohromatski izgled za oči, usne i obraze pruža elegantnu alternativu klasičnoj crnoj. 

Informer

Informer

 

Sjajni detalji su ponovo u centru pažnje. Za isticanje očiju, koristite metalik nijanse u unutrašnjim uglovima očiju. Dodajte srebrni sjaj kako biste naglasili efekat smokey očiju, a metalik tonovi u pregibu oka pružaju jedinstven obrt. Ovaj trend dodaje dubinu i neodoljivu privlačnost vašem izgledu.

Informer

 

Ni ove jeseni se neće vratiti klasični mat karmini. Ove godine je takođe obavezan sjaj koji će vizuelno dati veći volumen usana. 

Informer

 

Iako je i dalje zastupljen "prirodan izgled" šminkanja, čini se da se na scenu vraćaju dramatični tonovi šminkanja. Ono što je dobro jeste da se oni savršeno se uklapaju u ovaj period godine, pa se preporučuje smanjenje upotrebe bronzera i pojačavanje ajlajnera. Gotički glamur donosi suptilnu interpretaciju nijansama smeđe, sive i crne. Guste trepavice i ajlajner dodaju dozu sofisticiranosti i dramatičnosti ovoj estetici.

Informer

 

Srpkinje posebno sada neguju prirodan izgled obrva koje su veoma guste i raščešljane, pa se čini da će ovaj trend našim ženama veoma teško pasti. Uskoro na scenu stupaju tanke obrve, ne ultratanke ni previše naglašene već prosto one koje ne upadaju u prvi plan. Iako većini stoji deblji oblik, sada je vreme za promenu.