27.09.2024.

16:30

Foto: profimedia

Magazin

Ovo je najskuplja tašnica na svetu! Košta kao luksuzan stan u Beogradu (FOTO)

Dizajner Džulijen Dosena fokusirao se na uzvišene osnovne komade garderobe. Kolekciju čine slojeviti total lookovi, a dizajnerova vizija za proleće je svojevrsni danak samom Pako Rabanu i njegovoj revolucionarnoj upotrebi nekonvencionalnih materijala poput metala, papira, plastike i zlata.

Mini haljina kreirana u potpunosti od listića zlata, koja je za sobom ostavljala zlatni trag u vazduhu, uparena sa legendarnom Rabane torbom iz 1969. godine, bila je najiščekivaniji trenutak revije. Nano 1969 torbica rezultat je preko 100 sati rada kuće Rabane i francuskog zlatara Artusa Bertranda. Izrađena je od zlatnih diskova od 18 karata, zbog čega je proglašena "najskupljom torbicom na svetu", a vrednost joj je 250.000 evra. Torbica je napravljena u čast haljini koju je sam Pako Raban kreirao za Françoise Hardy 1968. godine. Ikoničnu haljinu je sastavio od čak 1.000 zlatnih pločica i 300 karata dijamanata, zbog čega je bila teška bar 10 kilograma i pevačica je morala da hoda u pratnji telohranitelja.

Informer

 

Predstavljene su još dve torbice u sličnom stilu, ali od pristupačnijih materijala. Jedna je od bele keramike pariškog brenda Astier de Villate, a druga od italijanskog Murano Venini braon stakla. Uz njih su takođe uparene mini haljine izrađene od istih pločica. Obe verzije uspevaju da zadrže suštinu originala, iako koriste različite materijale. Dok zlatna haljina zbog svog materijala neće biti na prodaju i ostaje nedostižna (iako bismo voleli da ostavljamo tragove zlata za sobom), obe alternativne varijante zbog specifičnosti izrade takođe privlače pažnju.