Autor: Informer.rs

29.09.2024.

18:40

Foto: Tanjug/AP/

Magazin

Ovo je sve, samo moda nije! Javnost šokirana zbog bizarnih kreacija na pariskoj reviji (FOTO)

Na Nedelji mode u Parizu, modna dizajnerka Rei Kavakubo predstavila je svoju najnoviju kolekciju "Neizvesna budućnost" za brend "Comme des Garcons".

Iako se očekivalo da će doneti osveženje u modni svet, njeni geopolitički, klimatski i ekonomski motivi nisu naišli na oduševljenje. Poruka o suočavanju s neizvesnim svetom i zagađenim vazduhom kao nosiocima nade ostala je nedovoljno jasna, a mnogi su ostali zbunjeni.

Kavakubo je kroz svoje avangardne modele, poput čvrstih šišarki od fensi cvetnog žakarda i slojeva tkanina nalik kupolama sladoleda, pokušala da simbolizuje zaštitu od haosa savremenog sveta. Prenosive "zavese" i uske proreze u kreacijama predstavljaju način da se u neizvesnosti "proviri", ali većina publike nije bila oduševljena ovim apstraktnim konceptom.

Iako kolekcija obiluje kreativnošću, odjek na društvenim mrežama bio je pretežno negativan. Komentari su bez ustručavanja ukazali na razočaranje:

"Kakvo ogromno gubljenje vremena i materijala."
"Ovo nije moda."
"Traumatizovana sam."
"Ovo je iritantno. Većina nas pokušava da radi običan posao kako bismo platili obične račune... u međuvremenu, modni dizajneri prave stvari koje nijedna normalna osoba pri zdravoj pameti ne bi nosila. Moraju biti na drogama da bi mislili da je ovo moda. Ovo je samo gomila tkanine zašivena na smešan način."