Autor: Informer.rs

30.09.2024.

17:00

Foto: profimedia

Magazin

Baka ima 80 godina i takmiči se za mis Koreje! Svi ostali u čudu, a ona priželjkuje samo jedno! (FOTO)

Čoi Sun-hva, koja je rođena skoro deceniju pre prvog izbora za Mis Univerzuma 1952. godine, mogla bi postati najstarija učesnica ovog takmičenja.

U septembru je predstavljena kao finalistkinja na godišnjem takmičenju Mis Univerzuma Koreje, a danas se takmiči sa još 31 koleginicom za priliku da predstavlja Južnu Koreju na finalu u Meksiku ovog novembra.

- Želim da zapanjim svet. Kako 80-godišnja žena može biti ovako zdrava? Kako održavam svoje telo? Koja je moja dijeta? - izjavila je Čoi za CNN.

- Želim da pokažem da možemo zdravo živeti čak i u starijem dobu - dodala je. 

Organizacija Miss Universe do sada je imala stroga starosna ograničenja, ali su od 2024. godine ukinuta. Prošle godine su promenjeni kriterijumi, dopuštajući takmičenje trudnicama i ženama koje su u braku.

U okviru ovogodišnjeg takmičenja, organizatori su uklonili segment s kupaćim kostimima i promovišu slogan: "Godine nisu važne kada sanjate".

Iako je već najstarija učesnica na nacionalnom izboru, Čoi, ako osvoji titulu, biće više nego dvostruko starija od sledeće najstarije finalistkinje. Ona ističe da je vreme da se promeni percepcija o starijim modelima, dodajući da je u korejskom modnom svetu postigla mnogo, uključujući rad poznate modne brendove. 

- Biti manekenka otvorilo mi je vrata novog sveta - rekla je ona.

Čoi veruje da se otvaraju nove mogućnosti za starije modele i da će njeno iskustvo u modelingu biti korisno na takmičenju. Uvek je sanjala o izlasku na binu u inostranstvu, a sada se sprema da ostvari taj san, uz podršku svoje porodice.