Autor: Informer.rs

02.10.2024.

15:00

Foto: Shutterstock

Magazin

3 sastojka u šamponima koji ubrzavaju rast kose! Pre kupovine, obavezno proverite sastav

Nema ničeg što izaziva veću zabrinutost od gubitka ili stanjivanja kose. Kada primetimo više dlaka na četki ili u kadi, često prvo posegnemo za šamponima i serumima koji obećavaju "čudesne" rezultate nakon nekoliko pranja, bez obzira na to da li je uzrok stresa, starenje ili hormonske promene.

Istina je da se problem opadanja ne rešava preko noći, ali važno je znati da proizvodi moraju sadržati određene sastojke koji su zaista efikasni. U suprotnom, možete potrošiti dosta novca bez rezultata, što vodi još većoj frustraciji. Zbog toga stručnjaci savetuju da pre svega utvrdite uzrok opadanja, a zatim pažljivo pročitate etiketu šampona i proverite da li sadrži sledeća tri sastojka koja su ključna za zdrav rast kose, prenosi "Wanted".

Biotin

Poznat i kao vitamin B7, biotin je neophodan za zdravu kosu. On poboljšava stanje vlasišta, hrani dlaku i vraća sjaj, a takođe pomaže u povećanju gustine kose. Ukoliko želite jaču i gušću kosu, proverite da li je biotin jedan od glavnih sastojaka šampona koji koristite.

Informer

Saw palmetto (Testerasta palma)

Ekstrakt testeraste palme pomaže u jačanju folikula kose, što rezultira manjim opadanjem i gušćom kosom. Takođe, sprečava suvoću vlasišta, perut i reguliše višak sebuma, pa je idealan za one sa masnom kosom. U kombinaciji s biotinom, može značajno poboljšati zdravlje i debljinu vlasi.

Keratin

Keratin je protein koji pomaže u jačanju i zaštiti kose, dajući joj više volumena. Šamponi s keratinom jačaju folikule dlake i pomažu kod lomljenja i pucanja vrhova. Redovnom upotrebom, vaša kosa postaje glatka, sjajna i otporna na dalja oštećenja.

Dakle, prilikom sledeće kupovine šampona, obavezno proverite da li sadrži ove tri komponente – biotin, saw palmetto i keratin - jer će vam upravo oni pomoći u borbi protiv opadanja i stanjivanja kose.