11.10.2024.

11:00

Foto: profimedia

Magazin

Vamp čizme koje dominiraju ove jeseni! Svakoj kombinaciji daju atraktivan pečat - Hajdi Klum ih obožava (FOTO)

Bajkerke, Čelsi čizme, kaubojke, vojničke čizme, jahačke čizme, Ug čizme sa platformom - svi ovi modeli podjednako su moderni i aktuelni ove jeseni. Jedan sasvim drugi model obeležiće jesen/zimu 2024. godine, što dokazuju i brojne Nedelje mode, a reč je o čizmama preko kolena. 

Čizme preko kolena - vodeći trend

Čizme preko kolena su definitivno vodeći trend za jesen 2024, bar kada je reč o obući. Atraktivne su, efektne, upečatljive i pružaju brojne mogućnosti za kreiranje dobrih odevnih kombinacija.

Klasične čizme do kolena i nisu neka inovacija, ali ove sezone nosićemo ekstremno dugačku varijantu istih, pa čak i dužine do butina. Ovaj model se popularisao 60-ih godina prošlog veka, od tada s vremena na vreme osvajajući modni svet i iznova dokazujući svoju moć.

Čizme preko kolena podjednako dobro izgledaju sa mini siluetama, kao i sa suknjama i haljinama midi dužine, a mogu izgledati vrlo šik i u kombinaciji sa uskim farmerkama, pa čak i dobro skrojenim odelom.

Ovaj model najbolje izgleda kada ima štiklu, bilo ona tanka i visoka ili kraća i deblja, ali i kada su ravne mogu biti veoma šik, a takve su i daleko praktičnije za svaki dan. Ako želite da momentalno podignete svako izdanje opredelilte se za čizm koje nisu u očekivanoj crnoj ili čokoladnobraon boji.