28.10.2024.

09:00

Foto: profimedia

Magazin

Vraća se modni komad koji je mnogima bio treš! Ovo ste nosile pre 20 godina, a sada opet doživljava procvat

Ova era, inspirisana nostalgijom na društvenim mrežama, sve više zauzima centralno mesto u aktuelnim modnim krugovima.

U žiži ovog trenda su farmerke niskog struka, koje se vraćaju nakon dugog perioda dominacije pantalona visokog struka. Ova promena se može povezati s novom opsesijom svega što podseća na Y2K.

Informer

 

Priča o farmericama niskog struka počela je sa Aleksandrom Mekvinom u ranim 90-im, kada su ove pantalone izazvale šok svojim niskim krojem. U godinama koje su usledile, proslavile su ih modne ikone poput Lindzi Lohan i Paris Hilton. Sada, su farmerke niskog struka ponovo popularne i viđene svuda od modnih pista do svakodnevnog uličnog stila.

Ekspanzija farmerki sa niskim strukom

Trend farmerki niskog struka naglo se širi. Međutim, ovaj kroj i dalje izaziva podeljena mišljenja. Dok milenijalci često imaju nostalgiju prema lošim modnim izborima iz 2000-ih, generacija Z je prigrlila niske strukove, naglašavajući svoj odvažniji stil.

Za mnoge milenijalce, farmerke niskog struka podsećaju na prošlost, dok su za Gen Z simbol hrabrosti i maksimalizma. U međuvremenu, modni brendovi počinju da prihvataju različite stilove, omogućavajući više slobode u eksperimentisanju sa modom.

Informer

 

Farmerke srednjeg struka postaju popularne kao zlatna sredina, nudeći udobnost i pokrivenost, dok određeni koriste trikove poput podvijanja struka svojih farmerki visokog struka da bi postigli nisku siluetu. Ovaj trend omogućava igru između niskog i srednjeg struka, pružajući priliku da svako pronađe stil koji mu odgovara.