Magazin
Hotelski doručak u Italiji će vas iznenaditi! Proverite zašto
Ako želite da imate dobar ručak i večeru, otputujte u Italiju. Na meniju ćete naći tradicionalna jela italijanske kuhinje, od divnih hrskavih pica, kremastih testenina i rižota do predivnog sladoleda i tiramisua. Za ljubitelje slanih i slatkih jela postoji veliki izbor.
Ako ste ljubitelj obilnog doručka, možda ćete biti razočarani.
Većina Italijana uopšte ne doručkuje, a dan obično počinje šoljicom kafe, i to espresa. Ako nešto pojedu, to je uglavnom pecivo, parče hleba sa malo putera i džema ili žitarice sa malo mleka.
Njihove navike u ishrani ogledaju se u ponudi jela za doručak u hotelima.
I dok u većim hotelima vredi uzeti noćenje sa doručkom jer ćete na švedskom stolu naći obilje različitih jela, u manjim porodičnim hotelima, kojih u Italiji ima mnogo, situacija je znatno drugačija.
Tako je u Toskani, u malom porodičnom hotelu u banji Montekatini sa tri zvezdice, doručak prilično siromašan.
Na meniju je isečen hleb produžene svežine i suvo pecivo iz kesice, tanjir salame i sir na kriške koje se teško skidaju iz plastične folije, činija kuvanih jaja, malo putera i džem, kao i malo ovsenih pahuljica.