23.09.2023.

15:40

Foto: Printscreen You Tube

Magazin

Uklonili 6 redova sedišta da bi mogla da stane! Najviša žena na svetu prvi put letela avionom - evo kako je to izgledalo (FOTO)

Rumejsi Gelegi iz Karabuka, dijagnostikovan je Viverov sindrom, redak genetički poremećaj koji karakteriše prekomeren rast. Ona je visoka 2 metra i 15 centimetara, a ušla je i u Ginisovu knjigu rekorda.

Rumejsa se prvi put ukrcala na let iz Istanbula u San Francisko, a kako bi izveli putovanje od 13 sati, osoblje na letu "Turkish Airlines-a" moralo je da ukloni šest redova sedišta. Rumejsa ne može dugo da sedi, a novinarima je rekla kako se oseća povodom ovog poduhvata.

- Ovo će biti moj prvi let, kao i moje prvo putovanje u inostranstvno. Ipak, verujem da će ovo iskustvo biti prvo za mnoge pojedince, ne samo za mene. Kao što znate, mogućnost putovanja na nosilima po pravilu je rezervisana za pacijente koji se prebacuju iz jedne jedinice intenzivne nege u drugu - ispričala je Rumejsa koja je podelila nekoliko fotografija iz aviona i avio-kompaniji na organizaciji putovanja.

- Ovo je bio moj prvi let, ali sigurno neće biti poslednji. Od sada ću biti vrlo počašćena i srećna što ću leteti u različite delove sveta. Hvala od srca svakoj osobi koja je učestvovala u mom putovanju - napisala je Rumejsa koja se proslavila obaranjem tri nova svetska rekorda. Nakon nedavnog merenja postala je žena sa najvećim rukama, kao i najdužim prstima i leđima. Njena desna ruka je dugačka 24,93 centimetara, dok je prosečna ženska ruka dugačka oko 17.

Tagovi:
putovanja magazin Ginisova knjiga rekorda rumejsa gelgi Let avionom