Autor: Informer.rs

04.11.2023.

22:00

Foto: Printscreen Instagam

Magazin

Neobična novogodišnja jelka nalazi se u centru Londona! Ljubitelji knjiga mogu da uživaju do mile volje (FOTO)

Kada bi svaka železnička stanica za praznike izgledala kao ona u Londonu trenutno, sati čekanja na voz bi proleteli mnogo brže.

Iako praznici još nisu počeli, a mnogi tek počinju da postavljaju ukrase, železnička stanica St. Pancras definitivno već ima najlepšu i najkreativniju jelku ove godine.

Kreatori ove jelke bili su inspirisani dobrom starom bibliotekom. Deset metara visoka jelka vraća nas u sve stare filmove i divne drvene biblioteke koje se još uvek nalaze na otmenim lokacijama u Britaniji.

Ova jelka ne bi bila toliko posebna da u njenoj osnovi postoje delovi (kao u vozu) sa tapaciranim klupama na kojima, udobno zavaljeni, putnici mogu da uživaju u audio knjigama dok čekaju svoj voz. 

Svoje knjige ekskluzivno nudi izdavačka kuća "Penguin", pa između ostalog na stanici putnici mogu da uživaju u delima Čarlsa Dikensa, Majkla Morpurga i Beatriks Poter.

Inače, nije slučajno da je ova jelka od knjiga postavljena baš na železničkoj stanici. Poznato je da su Božić i Nova godina bili inspiracija za mnoge pisce, koji su putovali vozom, kao i da je putovanje vozom idealno prekratiti dobrom knjigom.