Autor: Informer.rs

07.11.2023.

17:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Ostrva u Španiji koja su raj za ljubitelje prirode! Idealna su i za avanture u prirodi i za miran odmor

Ova ostrva omiljena su među turistima koji od odmora traže nešto više. Svako od njih je specifično, a odlikuju ih prelepa priroda i prizori od kojih zastaje dah. 

La Gomera, Kanarska ostrva

La Gomera je drugo najmanje ostrvo na Kanarskim ostrvima. Ono je bujan tropski raj sa prelepim zelenim brdima, plantažama banana, tradicionalnom kulturom i istorijom.

Kristofer Kolumbo je prvo ovde isplovio, pre nego što je otišao za Indiju. Sadrži prelepe puteve za šetnju po drevnim suptropskim šumama, terene za golf i zaštićeni nacionalni park - Garahonaj.

Informer

Formentera, Balearska ostrva

Ostrva, tirkizna voda i klima čine Formentera ostrvo malim draguljem Mediterana. Udaljeno je kratkom vožnjom trajekta od Ibice i idealno je mesto ako tražite miran i smiren odmor.

Čiste vode Formentera ostrva su dom posedonija biljaka. Iako žive u vodi, ne spadaju u alge, već u prave biljke sa korenjem, stabljikom i lišćem koje čisti vodu. Ove biljke okružuju ostrvo i čini pravu podvodnu džunglu, koja je proglašena svetskom baštinom prema UNESCO - u, još 1999. godine.

Informer

La Palma, Kanarska ostrva

La Palma je pravi raj za astronome i ekološke putnike. U poređenju sa njegovom malom veličinom, ostrvo ima raznolike pejzaže. Vulkanski pejzaži koji izgledaju kao Mars, zelena brda, pa čak ima i snega na vrhovima planina u toku zime.

Informer

El Hiero, Kanarska ostrva

El Hiero je netaknuta čudesna zemlja za ronjenje. Takođe je i najmanje Kanarsko ostrvo sa samo 10 000 stanovnika. Kristalno čisto more nudi savršeno mesto za ronjenje sa jedinstvenim morskim životom. Vulkanski pejzaž sa drevnim drvećem stvara zaista prelep pejzaž.

Istražite ostrvo pešačeći, jašući konja ili vožnjom bicikla i upoznajte se sa malim selima i lokalnom kulturom i kuhinjom. Probajte svežu ribu, ručno pravljen sir i biljke. Ostrvo je odlično za ronjenje i posmatranje kitova.

Informer

Lanzarote, Kanarska ostrva

Jedinstvene znamenitosti Lanzarote ostrva su crne peščane plaže, kao i prelepi pejzaži. Timanfaja nacionalni park nudi najveći i najimpresivniji vulkanski pejzaž koji možete da vidite u Evropi. Možete probati jela koja su spremana na toploti vulkana i gledati kako se voda istog trenutka pretvara u paru.

Lanzarote je jedno od najboljih ostrva u Kanarskim ostrvima. Papagajeva plaža je poznata po svom zlatnom pesku, azurnoj vodi i prirodnom okruženju. Lanzarote takođe ima i internacionalni aerodrom koji u ponudi ima mnoge niskobudžetne letove iz Evrope.

Informer

Menorka, Balearska ostrva

Menorka je dragulj koje liči na ostrvo, lociran pored Majorke. Nudi poseban mir na Mediteranskom moru. Ostrvo ima najlepše, relativno prazne plaže i kristalno čistu vodu. Neke plaže su odlična mesta za surfovanje na vetru i plovidbu.

Ovde možete da istražite drevne ruševine ostavljene od strane praistorijskih civilizacija ili da pešačite sami po putu koji obavija obalu. Ostrvo ima pećinske sisteme i iskope za istraživanje. Za one koje interesuje istorija i arhitektura, tu je zanimljiva tvrđava La Mola.

Informer