Autor: Informer.rs

12.05.2024.

22:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Šta ne terba da radite na putovanjima? 5 saveta zlata vrednih - manje pića, više šetnje

Evo šta ne bi trebalo da radite na putovanju:

1. Ne gubite vreme pred TV i na društvenim mrežama

Ne dozvolite da vam odmor prođe u gledanju sportskih događaja na televiziji ili "viseći" na Fejsbuku i Jutjubu. Ako ste toliki ljubitelj fudbala, košarke ili tenisa, bolje bi bilo da ne planirate putovanje u to vreme. Šetajte, gledajte, istražujte!

2. Ne budite lenji

Iako se neki dugo pripremaju za put i planiraju šta će posetiti, mnogi se ulenje, pa posle putovanja avionom, na primer, prespavaju prvi dan svoga odmora. Tačno je da ste došli da se odmorite i uživate, ali to ne znači da bi trebalo da prespavate prvi i poslednji dan odmora da biste se pripremili za povratak kući.

3. Obuzdajte apetit

Naravno da treba probati specijalitete kuhinje zemlje u kojoj se nalazite, ali treba biti umeren. Zar želite da se vratite kući s nekoliko kilograma viška i potrošite većinu novca koji set poneli na hranu, umesto na nešto što će vam ostati trajna uspomena na putovanje? Osim toga neka mesta mogu biti "opasna po želudac" i zato pazite gde i šta jedete.

Informer

4. Alkohol pijte s merom

Većina ljudi voli da oseti čari provoda nepoznatog grada, ali ako ste na putovanju, dobro razmislite u kakve nevolje vas može dovesti veća količina alkohola. Ne samo što rizikujete da vam ceo naredni dan propadne, već sebe dovodite u opasnost da vas neko u omamljenom stanju opljačka i da vam ostatak planiranog provoda pretvori u noćnu moru.

5. Ne nosite previše stvari

Ponesite samo ono što vam je neophodno - malo garderobe, udobnu obuću i malu kozmetičku torbicu. Ionako sve što treba jeste pasoš, novac i želja da upoznate što više u mestu gde ste došli.