26.05.2024.

20:10

Foto: Foto: Informer.rs

Magazin

Italijanski Diznilend! Uživancija za klince, a starije “na keca” spiči adrenalin! Avantura, fantazija, pa “vožnja smrti"! (VIDEO/FOTO)

Ko voli mesta na kojima će “na keca” da ga spiči adrenalin, svako ko je ljubitelj fantazije i spektakla, mesto pored Verone, na obali jezera Lago di Garda je kao “nacrtano”. Ipak, mora da se podvuče da je park ideala i za mlado i staro, dakle za sve generacije.

Kroz italijanski “Diznilend” godišnje prođe tri miliona ljudi, a ova sjajna destinacija toliku cifru posetilaca privuče zbog svoje raznovrsne ponude.

Ovaj magični park u Italiji je podeljen u tri zone: adrenalinsku, avanturističku, a tu je i deo posvećen fantaziji.

Najveća atrakcija za adrenalinske zavisnike je rolerkoster pod nazivom "Blu tornado". To je jedan od najbržih tobogana u parku, na kojem se juri preko 80 km/h a tokom vožnje se konstantno okrećete ukrug i osećate lažne sudare s tlom. Još jedan rolerkoster, koji se ne propušta je "Mamut". “Voz smrti” stvarno ostavlja bez daha, iako na prvi pogled deluje skroz bezopasno. Cika i vriska su neizbežni.

Tu su još i atrakcije poput “Spejs vertiga”, a za “Kolorado” i “Fuego del Atlantida” leti se ide u kupaćim, jer posle strmoglavog pada preti i prskanje “talasa” sa strane. One nešto mirnije potpuno će zadovoljiti “Medžik Haus” i “Monoreil”.

Ne treba propustiti ni “Džumandži avanturu”, kao ni “Ostrvo pirata”. Provozaćete se kroz vreme, i na trenutke i uplašiti čudovišta oko vas, mačevanja jednookih gusara, a sve to doživećete kao da ste vi u tom “filmu”. Tu je i “Leteće ostrvo”, koje vas poput balona, digne u visinu i imate fenomenalan panoramski pogled na park, ali i najveće jezero na Apeninskom poluostrvu Lago di Garda.

Odmah pored Gardalanda nalazi se i veliki akvarijum "Si lajf", u kojem može da se vidi veliki broj morskih "živuljki" u podvodnom tunelu. Poseban doživljaj je to što raže i ajkule plivaju iznad vaših glava.

Što se radnog vremena tiče, park ne radi u zimskim mesecima, osim za vreme nekih praznika. Cena ulaznica je 56 evra za starije, a 50 za decu ispod 10 godina.