10.06.2024.

16:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Top 4 lokacije na Lefkadi! Nikako ne smete da ih propustite - Oduševićete se!

Lefkada nije samo raj za zaljubljenike u more i jedrenje. Njegova bogata prošlost, raznovrsna kultura i zadivljujući pejzaž čine ga neodoljivim ne samo za morske avanturiste, već i za one željne istraživanja njegove istorije i kulture.

Koliko god želite samo da odmorite na plaži pored prelepog mora, ne zaboravite da izdvojite vreme i istražite bogate atrakcije koje Lefkada nudi.

Top 4 znamenitosti na Lefkadi:

Most Agia Mavra:

Impozantan dvorac sagrađen u 14. veku, služio je kao odbrana od gusara. Danas je ovo mesto idealno za istraživanje istorije otoka i pruža spektakularan pogled na okolni pejzaž.

Informer

 

Plaža Porto Katsiki:

Poznata po svojim belim stenama i kristalno plavoj vodi, Porto Katsiki je jedna od najpoznatijih plaža u Grčkoj. Iako udaljena sat vremena vožnje od marine Lefkas, ova plaža nudi spektakularne poglede vredne putovanja.

Informer

Informer

Važno versko mesto na ostrvu koje pruža divan pogled na grad Lefkadu i more. Nalazi se na brdu samo nekoliko minuta vožnje severno od Lefkade i lako je dostupan iz marine.

Informer

 

Prirodno čudo u blizini grada Nidri, ovi slapovi nude osveženje u hladnoj planinskoj vodi tokom vrelih letnjih dana.

Lefkada je takođe raj za gurmane, nudeći sveže morske plodove, tradicionalna grčka jela i lokalna vina. Za ljubitelje podvodnog sveta, obala Lefkade nudi brojne lokacije za ronjenje, dok ljubitelji prirode mogu uživati u planinarenju po brojnim stazama koje vode do spektakularnih vidikovaca.

Podsetimo, u Grčkim morima postoje veoma opasna stvorenja. Više pročitajte OVDE