Autor: Informer.rs

16.06.2024.

17:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Skriveno ostrvo - Raj za porodice! Nema gužve, a jedno je strogo zabranjeno (FOTO)

Folegandros je ostrvo izvanredne prirodne lepote. Iako je vrlo blizu popularnih ostrva Santorini i Milos, Folegandros ima svoj jedinstveni stil.

Ovo ostrvo je relativno nedirnuto od strane turista, što mu pomaže da zadrži svoj autentičan šarm.

Folegandros predstavlja neiskvaren deo prave Grčke sa opuštajućom atmosferom, gostoljubivošću i predivnim plažama. Na ostrvu se nalaze tri naselja: Karavostasi, Chora i Ano Merià. Zimi ovde živi manje od 600 stanovnika, a nedavno izgrađeni moderni hoteli i restorani pružaju pravo grčko gostoprimstvo.

Folegandros je idealno mesto za miran odmor jer u tri sela nije dozvoljen saobraćaj, što posetiocima pruža osećaj potpune tišine.

Informer

Pored nekoliko plaža, najlepše se može stići morem putem brojnih turističkih brodova. Plaže poput Agali, Agios Nikolaos i Livadaki nude savršena mesta za opuštanje i uživanje u suncu.

Osim za uživanje u moru i kupanju, ostrvo je idealno i za ljubitelje aktivnog odmora. Postoji mnogo planinskih staza sa panoramskim pogledom na okolinu. Svaka staza otkriva zadivljujuće pejzaže mora, strme litice i bujnu vegetaciju, omogućavajući posetiocima da se potpuno spoje sa prirodom.

Pauzu možete napraviti u lokalnim tavernama gde možete uživati u ukusnoj tradicionalnoj hrani, piše "Tu".

Ostrvo je savršeno odredište kako za porodične odmore tako i za parove. Ako tražite miran odmor, Folegandros je izvrstan izbor. Skriveni zalivi i divlje plaže okruženi tirkiznim Egejskim morem čine ga jedinstvenim.

Ovo malo, ali čarobno ostrvo, pruža mir i lepotu koja će dugo ostati u sećanju svakog posetioca. To je mesto gde se prirodna lepota, bogata istorija i duboko usađena tradicija stapaju kako bi stvorili jedinstveno iskustvo. Do Folegandrosa možete stići trajektom ili brodom sa različitih lokacija, uključujući Pirej, Santorini, Milos i druga ostrva Kiklada.