Autor: Informer.rs

21.07.2024.

18:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Plaža sa ružičastim peskom! Izgleda kao da je iz neke bajke, a tu nam je u komšiluku! (FOTO)

Plaža Elafonisi, smeštena na istoimenom ostrvu na jugozapadnom delu Krita, jedna je od najlepših plaža ne samo u Grčkoj, već i u celoj Evropi. Poznata širom sveta po svom ružičastom pesku i tirkiznom moru u raznim nijansama plave, Elafonisi privlači posetioce svojom jedinstvenom lepotom.

Ostrvo Elafonisi povezano je sa kopnom impresivnom lagunom, a sama plaža je dobila ime po ovom grčkom biseru. Ova plaža se izdvaja zbog svojih prirodnih vrednosti. Posetioci mogu uživati u raznovrsnim biljnim vrstama i retkim životinjama koje ovde obitavaju. Plaža je peščana i blago se spušta ka vodi, pružajući savršen ulazak u more.

Informer

Svi dolaze na ovu plažu zbog ružičastog peska!

Jedinstvena karakteristika Elafonisi plaže je ružičasti pesak, nastao mešanjem školjki sa peskom, što joj daje karakterističnu boju. Kombinacija ružičastog peska i intenzivno tirkizne vode, sa stjenovitim formacijama na mestima, ostavlja bez daha svakoga ko prvi put poseti ovu plažu. Zbog svoje jedinstvene lepote, Elafonisi je često proglašavana za najlepšu plažu u Grčkoj i Evropi.

Informer

 

Najbrži način da dođete do plaže je automobilom, a u blizini se nalazi i veliki parking. Putovanje automobilom je prava avantura, jer vodi kroz planine, stene i litice koje oduzimaju dah. Alternativno, do Elafonisi plaže možete stići i autobusom iz Hanije ili Kisamosa.