29.07.2024.

11:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Smanjite šanse da izgubite prtljag! Ove 3 boje kofera bi trebalo da izbegavate

Bez obzira da li volite da putujete ili ne, važno je da imate kvalitetan prtljag. Ono što je takođe važno, jeste boja vašeg prtljaga. Pravilnim izborom boje, možete da sprečite gubitak ličnih stvari i izbegnete dodatan stres kod planiranja odmora.

Aviokompanije predlažu putnicima da koriste oznake kako bi što jednostavnije uočili svoj prtljag. Važno je da putnici obrate pažnju prilikom izbora kofera jer određene boje mogu da po šanse da se vaše stvari izgube u aerodromu.

Informer

 

Ovo pravilo vrlo lako može da se primeni na putovanje autobusom.

Jarke boje prtljaga su poželjnije 

Suosnivač stranice za putovanja "The Vacationer" Fil Dengler navodi da je većina ljudi sklona kupovini crnih, sivih ili tamnoplavih kofera jer je na njima teže uočiti ogrebotine. Ali, zapravo bi bolje bilo da rizikuju i kupe prtljag u nekim drugim bojama kako bi se istakla.

Stručnjak za putovanja preporučuje da se odlučite za boje kao što su bež, svetloplava, crvena, roza, svetlozelena i bela, koje će odmah privući poglede. Ne samo da ćete vi lakše uočiti svoje stvari, nego ćete na ovaj način pomoći i prevozniku da ga jednostavnije pronađe ako se izgubi.

Informer

 

S tim u vezi, ovo pravilo takođe može da se odnosi i na ručni prtljag jer zapravo nikad ne znate kada će neko imati sličnu boju torbe ili ruksaka.

Ipak, ako vam se ne sviđaju jednobojni koferi i prtljag, još bolja opcija su koferi sa različitim i specifičnim uzorcima. Ako već posedujete kofer u crnoj, sivoj ili tamnoplavoj boji, poželjno je da ga označite personalizovanom oznakom s vašim podacima kao što su ime i prezime.