Autor: Informer.rs

10.08.2024.

19:00

Foto: pexels.com

Magazin

Ova zemlja će uskoro postati najposećenija na svetu! Ostaviće Francusku na drugom mestu

U izveštaju pod naslovom „Putnici i odredišta sledeće generacije”, koji su zajednički sproveli Gugl i Delojt, Španija će biti najpopularnija turistička destinacija 2040. godine.

Informer

Španija

Prema izveštaju Globaldata iz 2023. godine, predviđa se da će do 2025. godine Španiju posetiti 93,7 miliona turista godišnje, što bi je učinilo najposećenijom zemljom na svetu.

Izveštaj još navodi da će na drugom mestu biti Francuska, a na trećem Sjedinjene Države.

Informer

Španija

300 sunčanih dana godišnje

Sa prosečno 300 sunčanih dana godišnje, Španija je posebno omiljena zemlja. Tokom letnjih meseci temperature dostižu i do 30 stepeni, a i zimi ima dosta sunčanih dana.

U Španiji se očekuje povećanje broja posetilaca od preko 24 odsto, u poređenju sa  84 miliona turista koji su posetili Španiju 2023. godine.

Upravo iz tih razloga, u ovoj zemlji se već masovno otvaraju novi restorani, barovi i hoteli kako bi se zadovoljile nadolazeće potrebe sve većeg broja turista.

Informer

Francuska i Španija u vrhu liste najposećenijih

- Poseta Francuskoj i Španiji ostaće jaka u godinama koje dolaze, a festivali, kultura i gastronomija će predstavljati veliku privlačnost za turiste. Obe zemlje imaju šta da ponude posetiocima, sa svojim jedinstvenim kulturama, kuhinjama i atmosferom. Obe zemlje su takođe relativno velike, sa raznolikim i zanimljivim pejzažima, a svaka zemlja ima svoju jedinstvenu obalu -  rekla je Hana Fri, analitičar za putovanja i turizam u GlobalData, prenosi Global Data.