29.08.2024.

12:00

Foto: EPA

Magazin

Život na talasima! Ovo je brod sa 165 privatnih stanova koji kruži oko sveta! (FOTO)

Reč je u stvari o brodu sa 165 plutajućih stanova u privatnom vlasništvu, koji plovi po unapred dogovorenom rasporedu - na raspolaganju vam je sve od jednosobnih stanova od 27 kvadrata do četvorosobne rezidencije od 300 kvadrata.

Stanovi se prodaju po ceni od 2,4 do 15 miliona dolara. Uz to, svake godine plaća se i naknada za održavanje u visini do odsto od cene "pokretnine". Ne čudi zato što su vlasnici stanova na brodu "The World" multimilioneri i milijarderi - najčešće iz Severne Amerike i Australije, ali i drugih delova sveta. Neki borave na brodu svega nekoliko meseci, a drugi na njemu žive tokom cele godine. I nije dovoljno samo imati novac - za vas moraju da garantuju bar dva postojeća vlasnika stanova na ovom brodu pre nego što se razmotri vaš zahtev za kupovinu.

Informer

 

Kao na kruzeru, i "The World" ima poslugu u sobi 24 sata dnevno, nekoliko različitih restorana i barova, teretanu, spa-zone, bazene i medicinski centar. Vlasnici stanova na imaju pravo glasa o tome što će se preuređivati na brodu s 12 paluba, dugom 196 metara, ali i gde će se putovati.
Upravo je dogovoren plan puta za 2026. godinu, a on će uključivati destinacije poput Antarktika, Uskršnjih ostrva i Francuske Polinezije.

Brod u proseku pristane u luku oko 100 puta tokom godine. Na svakoj destinaciji ostaje se od dva do pet dana.

"The World" je porinut u februaru 2001. godine, a praksa je pokazala da vlasnici zadrže stan na njemu u proseku sedam do osam godina.