01.09.2024.

15:00

Foto: Shutterstock

Magazin

3 najposećenija grada na svetu koja privlače turiste kao magnet! Prvo mesto je iznenađenje (FOTO)

Iako možete očekivati da će Pariz biti najposećeniji grad na svetu, ili možda Njujork sa svojim kultnim Bruklinskim mostom, zelenim urbanim parkovima i beskrajnim nizovima osvetljenih nebodera, ili čak Kankun, sa svojim svetski poznatim gostoprimstvom, luksuznim smeštajem i najsjajnijom plavom vodom, ali nije ništa od navedenog.

U nastavku pogledajte koja su tri najposećenija grada na svetu.

Informer

 

3. Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati

Futuristička metropola Dubai je treći najposećeniji grad na svetu, ugostivši 16,8 miliona gostiju prošle godine.

Sa svojim inovativnim hotelima, uključujući odmaralište u obliku meseca koji će se uskoro otvoriti, i velikim planovima za povećanje dužine javnih plaža za 400 odsto, ovaj bliskoistočni dragulj privući će sve veći broj posetilaca u narednim godinama.

Pored opuštanja na all-inclusive mestima, šetnje živahnom marinom Dubaija i doživljaja noćnog života samih Zapadnih Emirata, turisti takođe hrle u Dubai radi kupovine i zabave, a mnogi posećuju Dubai Mall, vodeću gradsku atrakciju, poznatu po njegove brojne prodavnice.

Informer

 

2. London, Ujedinjeno Kraljevstvo

London je drugi najposećeniji grad na svetu. Njegovo mnoštvo znamenitosti, uključujući arhitektonske bisere kao što su Big Ben i Tower Bridge, čini se da je na svačijoj listi u poslednje vreme, pa je privukao skoro 20 miliona turista 2023. godine.

Iako vreme može biti prilično loše, ovo je i dalje glavni grad sa fascinantnom istorijom koja se proteže preko dva milenijuma i kosmopolitskom atmosferom koja se razlikuje od bilo kojeg mesta u Evropi.

London ispunjava sve okvire. Bilo da pada kiša ili sunce, zaljubićete se u nju za tren oka, posebno ako želite da se sklonite sa utabanih staza i doživite englesku prestonicu kao lokalac tamo ne nedostaje neverovatnih skrivenih mesta za otkrivanje.

Informer

 

1. Istanbul, Turska

Smešten između istočne Evrope i zapadne Azije, polažući pravo na teritorije oba kontinenta i konstantno balansirajući između svojih evropskih korena i orijentalnog duha, Istanbul je vodeća svetska turistička destinacija, koja prema najnovijim statistikama privlači 20,2 miliona gostiju.

To je značajno povećanje od 26 odsto u odnosu na prethodnu godinu, prema Euromonitor International-u.